Суд визнав незаконним звільнення Зураба Аласанії з посади голови правління "Суспільного"

Поділитися
Суд визнав незаконним звільнення Зураба Аласанії з посади голови правління "Суспільного" © Телебудка / Facebook
Шевченківський райсуд Києва скасував рішення Наглядової ради НСТУ.

Шевченківський районний суд Києва визнав незаконним звільнення з посади голови правління "Суспільного" Зураба Аласанії. Про це медіаменеджер повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Рішення Наглядової ради ПАТ НСТУ про дострокове припинення контракту з Аласанія З.Г. визнати незаконним і скасувати", - процитував Аласанія рішення суду.

Адвокат Аласанії Андрій Гук розповів виданню TheBabel, що рішення набуде чинності через 40 днів.

"У справі є окремі відповідачі та треті особи як учасники. Вони можуть подати апеляцію. У будь-якому випадку ще 40 днів (30 на апеляцію, 10 виготовлення повного тексту) рішення не набуде чинності", - зазначив Гук.

Позов Аласанії проти членів Наглядової ради Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ) суд почав розглядати в кінці лютого. Голова правління просив суд визнати незаконним внесення до порядку денного засідання від 31 січня 2019 року питання про припинення з ним трудового контракту і розгляд питання у закритому режимі, голосування за допомогою анонімних бюлетенів, а також призначення на посаду голови правління Миколи Чернотицького.

Зураб Аласанія був обраний головою правління НСТУ у квітні 2017 року. З березня 2014 року він очолював Національну телерадіокомпанію України, проте в листопаді 2016 року звільнився з посади директора. Своє рішення він пояснив неможливістю працювати в умовах наявного законодавчого поля і недостатнього фінансування НТКУ.

Детальніше про створення Суспільного мовлення та труднощі перетворення НТКУ в НСТУ читайте в інтерв'ю Зураба Аласанії в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі