Суд заарештував підозрюваного у вбивстві Аміни Окуєвої

Поділитися
Суд заарештував підозрюваного у вбивстві Аміни Окуєвої Редькіна відправили під варту на два місяці © Арсен Аваков/Facebook
Альтернативу звільнення під заставу суд не передбачив.

Святошинський районний суд Києва у вівторок, 14 січня, обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві чеченської доброволиці, учасниці АТО Аміни Окуєвої у жовтні 2017 року, повідомляє "Громадське".

Підозрюваного Ігоря Редькіна відправили під арешт на два місяці без можливості внесення застави.

Як повідомлялося, 56-річний Редькін – уродженець міста Каспійськ (Республіка Дагестан, РФ). Тривалий час жив в Україні, мав бізнес в компанії ІТ-технологій.

За версією слідства, Редькін входив до складу злочинної групи, яка займалася замовними вбивствами. На її рахунку вбивство директора компанії "Caparol Україна" Павла Зможного у 2016 році та керівника відділу реклами КП "Київський метрополітен" Павла Миленького у 2019-му.

У вересні 2019 року поліція затримала його та ще шістьох членів групи, однак за кілька місяців Шевченківський райсуд Києва відпустив затриманих під домашній арешт та особисте зобов'язання. На момент затримання у справі вбивства Окуєвої Редькін перебував під особистим зобов'язанням.

Нагадаємо, 12 січня поліція повідомила про затримання підозрюваних у вбивстві Аміни Окуєвої. Одним з ключових доказів слідство називає збіг ДНК на автоматі, що був залишений неподалік місця злочину, з генетичним матеріалом затриманого. На зброї були знайдені й інші сліди, чиї саме – слідство встановлює.

На учасників Революції Гідності та російсько-української війни в Донбасі подружжя Адама Осмаєва та Аміну Окуєву скоювали замах двічі.

1 червня 2017 року під час зустрічі на Подолі в Києві злочинець вистрілив у Осмаєва і потім був поранений Окуєвою. Адам Осмаєв і кілер були ушпиталені з вогнепальними пораненнями.

Зловмисник представився подружжю журналістом французького видання Le Monde. У нього був при собі паспорт громадянина України на ім'я Олександра Дакара. Кілером виявився знаний у кримінальних колах Санкт-Петербурга Артур Денісултанов на прізвисько "Дінго".

А 30 жовтня на залізничному переїзді біля селища Глеваха на Київщині невідомі розстріляли автівку подружжя з автоматів калібру 7,62. Від прицільних пострілів Аміна Окуєва загинула, Адама Осмаєва було поранено.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі