Суд змінив реальне ув'язнення на умовне фігуранту справи MH17 — ЗМІ

Поділитися
Суд змінив реальне ув'язнення на умовне фігуранту справи MH17 — ЗМІ © independent.co.uk
Олександр Нєвєдров охороняв уламки збитого Боїнга.

Суд звільнив від ув'язнення ексбойовика незаконного формування "ДНР" Олександра Невєдрова, який охороняв уламки збитого Боїнга MH17, передають "Українські новини", посилаючись на матеріали суду. Замість ув'язнення його засудили до п'яти років умовного позбавлення волі.

Нєвєдров є уродженцем Єнакієво Донецької області. Його затримали на початку лютого в Торецьку. У нього є вже п'ять судимостей за крадіжку, розбій і грабіж, крадіжку та знищення чужого майна, за зґвалтування і знову за крадіжку.

У підсудного двоє дітей, а у самого Невєдрова інвалідність 3-ї групичерез зір. До бойовиків "ДНР" він приєднався в 2014 році. До кінця листопада 2014 року Нєвєдров охороняв блокпости й уламки збитого над Донбасом малазійського Боїнга MH17.

Після того, як Невєдрова затримали, йому пред'явили звинувачення за ч. 2 ст. 260 (участь у непередбачених законом збройних формуваннях) Кримінального кодексу. Під час суду колишній бойовик визнав свою провину.

Суд визнав пом'якшуючими обставинами інвалідність, позитивні характеристики з місця роботи, а також визнання провини. У результаті суд змінив покарання на п'ять років умовного позбавлення волі. У той же час, суд звільнив Невєдрова від відбування покарання з іспитовим строком три роки. Тепер він зобов'язаний періодично повідомляти орган пробації про своє місце перебуванян. Вирок винесли в кінці серпня поточного року і не оскаржили.

Нагадаємо, 5 вересня Київський апеляційний суд звільнив з-під варти під особисте зобов'язання фігуранта справи про збиття MH17 Володимира Цемаха. Суддя скасував рішення Шевченківського суду про продовження йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою до 20 жовтня.

Прокуратура Нідерландів і низка депутатів Європейського парламенту просили Україну не обмінювати Цемаха на українських політв'язнів у Росії, адже допитати його в РФ буде набагато складніше. Однак в обміні ексбойовика вкрай зацікавлена Росія, яка намагається приховати власні військові злочини в Донбасі.

Ексначальника протиповітряної оборони "Слов'янської бригади "ДНР" Володимира Цемаха 29 червня взяли під варту в Києві на 60 діб без права внесення застави. Бойовика вивезли з окупованої території українські спецслужби. Йому інкримінують ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (створення терористичної групи чи терористичної організації).

За словами прокурора Олега Пересади, Цемах та ексначальник штабу так званого "Міністерства оборони "ДНР" Дмитро Купріян ("Батя") можуть дати свідчення на міжнародному судовому процесі у справі MH17.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі