Судовий розгляд справи екс-"беркутівців" продовжиться — ГПУ

Поділитися
Судовий розгляд справи екс-"беркутівців" продовжиться — ГПУ У ГПУ запевнили,що судові дії не будуть припинені
У ГПУ не виключають заочного провадження стосовно екс-"беркутівців".

Судовий розгляд усправі про розстріли на Майдані щодо колишніх бійців "Беркута" буде продовжено. Про це повідомили в прес-центрі Генеральної прокуратури України.

"Київський апеляційний суд 28 грудня 2019 виніс рішення про зміну запобіжного заходу на особисті зобов'язання п'ятьом колишнім працівникам ПМОП "Беркут", підпорядкованого ГУ МВС України в м. Києві у справі про розстріли на Майдані. Після зміни запобіжного заходу обвинуваченим судовий розгляд буде продовжено, а вони будуть зобов'язані виконувати покладені судом обов'язки, зокрема прибувати за першим викликом суду", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в ГПУ, у разі невиконання обвинувачуваними обов'язків та встановлення обставин, якщо обвинувачені переховуватимуться від суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, судом буде прийнято рішення про оголошення їх у розшук.

"Після оголошення обвинувачених у міждержавний та / або міжнародний розшук може бути прийнято рішення про проведення заочного кримінального провадження", - додали в повідомленні.

Як повідомлялося, 28 грудня суд відпустив трьох екс-"беркутівців", обвинувачених у розстріли активістів на Майдані в лютому 2014 року, під особисте зобов'язання. Рішення викликало хвилю обурення. Під СІЗО натовп людей перегородив виїзд, щоб перешкодити вивезти засуджених за межі слідчого ізолятора.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі