"Таке існує в поліції будь-якої країни" — Аваков про зґвалтування в Кагарлику

Відео
Поділитися
"Таке існує в поліції будь-якої країни" — Аваков про зґвалтування в Кагарлику «Сьогодні одним із найрезонансніших є ганебний випадок в Кагарлицькому відділі поліції" © mvs.gov.ua
3 червня минув рік після смерті 5-річного Кирила Тлявова - винуватці досі не покарані.

Випадки тортур та нелюдського поводження існують у поліції будь-якої з країн світу. Про це повідомив міністра внутрішніх справ Арсен Аваков, додаючи, що головне в цьому - не приховувати їх та покарати винних.

"Сьогодні одним із найрезонансніших є ганебний випадок в Кагарлицькому відділі поліції. Окремими політиками та у медіа, на жаль, проводяться паралелі з подіями у Врадіївці у 2013 році. За характером подія майже ідентична. Проте, принциповим є цілком відмінна реакція з боку Національної поліції. "Врадіївку" намагалися приховати. Ми не приховували нічого. Двох негідників негайно затримали, а до міста події було викликано слідчу групу ДБР", - процитувала Авакова пресслужба відомства.

За його словами, наразі штат Кагарлицького відділення поліції вже розформували, а 60 працівників вивели за штат. Кадрова комісія Нацполіції буде вирішувати їх подальшу службу.

Вчора про інший злочин правоохоронців на своїй сторінці в Facebook написала Зоя Мельник - колишня представниця Нацполіції, нагадавши, що в цій справі винні досі не покарані.

"Рік пройшов, як вбили дитину. Нікого не покарано? Скажіть дякую, що вбивць не призначили працівниками якогось керівника, як Дейдея. Ну а що? А раптом хто гірше буде?" - написала жінка, маючи на увазі вбивство правоохоронцями 5-річного Кирила Тлявова у червні минулого року.

Читайте також: Поширення особистих даних потерпілої від насильства у Кагарлику – реакція Комісії з журналістської етики

З 23 на 24 травня правоохоронці Кагарлицького відділення поліції катували 26-річну жінку, яку запросили у відділення в якості свідка у справі про крадіжку майна, і чоловіка. Поліцейські використовували наручники, кийки і протигаз, стріляли над головами жертв з табельної зброї, і кілька разів зґвалтували жінку. У чоловіка в результаті побоїв зламані ребра і ніс, йому погрожували зґвалтуванням.

26 травня Голосіївський районний суд Києва відправив під арешт на два місяці підозрюваних поліцейських - Миколу Кузіва і Сергія Сулиму.

Державне бюро розслідувань відкрило справу за статтями 152 (зґвалтування), 127 (катування) та ч.2 статті 365 (перевищення службових повноважень) КК України. Зловмисникам загрожує до десяти років ув'язнення.

Як відомо, колишній народний депутат Євген Дейдей став помічником керівника поліції Києва. Проте у березні 2012 року Суворовський райсуд Одеси засудив його до п'яти років в'язниці з випробувальним терміном на три роки за розбій (пограбування перехожих з насильством).

Крім цього, у 2017 році ВР повинна була зняти з нього депутатську недоторканність через незаконне збагачення, щоправда так і не зробила цього.

Поділитися
Дивіться спецтему: Врадієвка 2.0
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі