Танкер "Делфі" почнуть знімати з мілини через тиждень — капітан Одеського морпорту

Поділитися
Танкер "Делфі" почнуть знімати з мілини через тиждень — капітан Одеського морпорту Танкер сів на мілину та перевернувся минулого тижня
Цього тижня танкер не зніматимуть, адже згідно з процедурою, судновласнику необхідно дати час для вирішення проблеми.

Танкер "Делфі", який сів на мілину біля берегів Одеси, почнуть знімати через тиждень, якщо судновласник цього не зробить сам, передає "Радіо Свобода". За словами капітана Одеського морського порту Кирилла Цюпка, у судновласника є тиждень для початку робіт, а безпосередньо для самих робіт – два тижні.

"Згідно із кодексом торгівельного мореплавання України є процедура. Ми повинні висунути вимогу судновласнику і якщо він не з'явиться, адміністрація порту має розпочати видалення судна звідти в тому чи іншому вигляді. Ми повинні дотриматися юридичної процедури, щоб пізніше не з'явився судновласник і не подав на нас до суду. Якщо він протягом тижня не з'явиться, ми будемо працювати згідно із кодексом", – повідомив Цюпко.

У понеділок, 25 листопада, навколо "Делфі" мають встановити захисні споруди від нафтопродуктів, якщо це дозволять зробити погодні умови. Безпосередньо на пляжі їх встановили одразу після аварії танкера, і вони вже увібрали в себе залишки пального, які витекли із "Делфі".

Вимогу судновласнику Адміністрацію морських портів України подаватиме разом із Міністерством закордонних справ. Незабаром документ мають надіслати на офіційну адресу судновласника Frio Fondo LP, який зареєстрований у британському місті Бірмінгем.

"Ані електронної адреси, ані телефону цієї компанії в реєстрах, на жаль, немає", – пояснив Цюпко.

Читайте також: Через аварію танкера рівень забруднення моря перевищив норму в 157 разів

Нагадаємо, через негоду на рейді Одеського порту зазнав катастрофи невеликий танкер "Делфі" під прапором Молдови. Сильний шторм (швидкість вітру 20-25 м/с, висота хвилі 2,3 метра) завадив проведенню рятувальної операції. Капітан танкера відмовився подавати сигнал SOS і евакуювати екіпаж без дозволу судновласника.

22 листопада стало відомо, що танкер перекинувся на бік, і з нього почало витікати пальне. Так, в Чорному морі біля Одеси рівень забруднення води нафтопродуктами перевищив допустиму норму в 157 разів через аварію танкера "Делфі".

Рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій евакуювали трьох членів екіпажу з борту танкера "Делфі".

За фактом події правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) Кримінального кодексу України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі