Температура у серпні буде вищою за норму: синоптики склали місячний прогноз погоди

Поділитися
Температура у серпні буде вищою за норму: синоптики склали місячний прогноз погоди © pixabay.com
Водночас дощів буде менше, навіть в Карпатах.

Середня місячна температура в останній місяць літа – серпні – передбачається на рівні 19-24°, а в гірських районах вона складатиме 16-18°, що на 1,5-2,0° вище середніх багаторічних значень, йдеться в прогнозі Українського гідрометеоцентру.

Зазвичай середня місячна температура серпня становить 17-20°, у південних областях та Приазов'ї мiсцями 21-23°, у Карпатах та горах Криму 11-16°. Абсолютний максимум температури впродовж місяця сягає 34-42°, в гірських районах 26-33°, а абсолютний мінімум - 1-7° тепла, на півдні до 11°, в західних, північних, східних та Запорізькій областях місцями навіть до 0-2° морозу.

Що ж стосується опадів, то цьогорічного серпня їх прогнозують на рівні 36-84 мм, при середньому показникові на території України 35-76 мм. У Карпатах рівень дощів сягне 104-122 мм, що в межах середніх багаторічних літо значень і навіть трохи менше середньої норми.

Нагадаємо, у липня через тривале зниження температури повітря у Києві температура води у Дніпрі в межах міста вперше після 27 травня стала нижчою за +20,0°С.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі