"Ті, що блукають": у Києві провели перфоманс до Дня пам'яті жертв голодоморів

ZN.UA Ексклюзив Фото
Поділитися
Це історії людей, які стали свідками Голодомору 1932-33 років. Вони блукають, бо не кожен з них вшанований.

У Києві на станції метро "Дорогожичі" відбувся перфоманс до Дня пам'яті жертв голодоморів. Пасажири метрополітену стали свідками незвичного перфомансу "Ті, що блукають", одним з героїв якого є образ журналіста Гарета Джонса.

"Ті, що блукають" – це історії людей, які стали свідками Голодомору 1932-1933 років. Вони розповідають про себе й про те, про що нікому й ніколи так і не розповіли. Вони блукають, бо не кожен з них вшанований, ім'я не кожного ще записане в Національну книгу пам'яті жертв Голодомору.

Це молодиця, яка обміняла прикраси зі свого посагу у "Торгсін" на їжу; жінка, яка збожеволіла від того, що поховала двох дітей, які померли з голоду; британський журналіст Гарет Джонс. В основу сценарію лягли свідчення очевидців Голодомору .

В Україні сьогодні вшановують пам'ять жертв голодоморів 1921-1922, 1932-1933 і 1946-1947 років. Пам'ятні заходи розпочнуться у Києві о 15:00 біля меморіалу жертв Голодомору. У межах акції "Запали свічку" після загальнонаціональної хвилини мовчання о 16:00 українці запалять свічки біля меморіалів голодомору та на підвіконнях у своєму житлі.

Докладніше читайте в матеріалі Ярослави Музиченко "Світова ціна українського Голоду" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі