Трагедія в Одеському коледжі: арештовано колишнього заступника директора, соцмережі спалахнули гнівом

Поділитися
Трагедія в Одеському коледжі: арештовано колишнього заступника директора, соцмережі спалахнули гнівом 4 листопада ексзаступник подав заяву на звільнення © Facebook/Андрій Хаєцький
Чоловіка підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки, що призвели до загибелі людей та завдали майнової шкоди в "особливо великому" розмірі.

Київський районний суд Одеси арештував Андрія Хаєцького - колишнього заступника директора з адміністративно-господарської роботи коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, де у грудні 2019 року пожежа забрала життя 16 людей. Про це повідомляють "Суспільні новини".

"Чоловіка підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки, що призвели до загибелі людей та завдали майнової шкоди в "особливо великому" розмірі. За інформацією прокуратури, підозрюваний перебував на посаді до 2 грудня 2019. Також у прокуратурі впевнені, що він переховувався від правоохоронних органів та суду, у зв'язку з чим був оголошений у розшук", - повідомляє видання з посиланням на прокуратуру Одеської області.

Варто зауважити, що арешт Хаєцького викликав обурення у користувачів соцмереж, зокрема у багатьох його знайомих. Так 24 травня громадська діячка Олена Ротарі на своїй сторінці в Facebook опублікувала допис, в якому розповіла, що ще 4 листопада ексзаступник подав заяву на звільнення у зв'язку зі станом здоров'я, оскільки він переніс операцію на серці. Після того, як Хаєцький відпрацював необхідні два тижні, 18 листопада його звільнили.

"Завдяки тому, що він передавав справи Соловєй (Світлана Соловєй - завідувачка відділенням готельно-ресторанного та туристичного бізнесу - ред.), на руках лишилась його посадова, де вказано, що він не відповідає за пожежну безпеку, але вказано, що він мав організувати процес навчання відповідальних осіб. Відповідальними за пожежну безпеку в коледжі були Коваль О.П., а будівлі на Троїцькій - Фоміч Т.Г., про це свідчить документ про оплату за їхне навчання в вересні 2019 року", – пише Ротарі.

Ротарі впевнена, що справжнього винуватця трагедії не розшукують, оскільки він працює в держустанові, а з Хаєцького лише "роблять стрілочника".

Хаєцього підтримали й інші громадські діячі, представники творчої спільноти, волонтери:

Читайте також: Пожежа в Одесі: колишнього начальника облуправління ДСНС відправили під домашній арешт

Нагадаємо, масштабна пожежа в шестиповерховому будинку на розі вулиць Пушкінської та Троїцької в Одесі спалахнула на третьому поверсі в приміщеннях коледжу близько 10:00 середи, 4 грудня. До вечора займання вдалося локалізувати. Пам'ятник архітектури відомий як прибутковий будинок Асвадурова, зараз у ньому розташовуються офіси фірм, Інститут морської біології, філія Інституту археології НАН України, Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Поліція зареєструвала кримінальне провадження за ч. 2 статті 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки) КК.

Детальніше про ліквідацію пожежі, його причини і постраждалих читайте спецтемі DT.UA і матеріалі "Трагедія в центрі Одеси: що відомо про пожежу в економічному коледжі"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі