Трьох бойовиків "ДНР" засудили до дев'яти років в'язниці

Поділитися
Трьох бойовиків "ДНР" засудили до дев'яти років в'язниці © gorlovka.ua
Бойовики були членами терористичного угруповання "Казачий союз "Область войска Донского ДНР"

Трьох учасників підтримуваного Росією незаконного збройного формування "ДНР" засудили до дев'яти років позбавлення волі, повідомила Служба безпеки України. Вирок вже набув чинності.

За даними СБУ, троє мешканців Донецької області у 2014 році добровільно вступили до терористичного угруповання "Казачий союз "Область войска Донского ДНР" для того, аби заробити грошей.

"Вони займали посади стрільців та розвідника, були озброєні броньованою технікою, гранатометами і мінометами. Бойовики брали участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції", - повідомила пресслужба СБУ.

Спочатку бойовикам платили майже 10 тисяч російських рублів, але пізніше вони "служили" безкоштовно. Їхнє терористичне угруповання розформували після того, як між представниками різних груп бойовиків почали виникати конфлікти.

"Згодом вони втекли від своїх ватажків і переховувались у родичів на підконтрольній українській владі території", - додали у спецслужбі.

У 2018 році співробітники СБУ затримали бойовиків у Донецькій області. У результаті обшуків у квартирах і будинках, де переховувались зловмисники, правоохоронці виявили фото, відео, військові нагороди та інші докази їхньої причетності до терористичної діяльності.

Суд визнав затриманих винними у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь в терористичній діяльності) Кримінального кодексу України, та засудив до дев'яти років позбавлення волі. Вирок набув законної сили.

Як повідомлялося, у Маріуполі на порозі власної квартири застрелили бойовика "ДНР", який брав участь в штурмі Донецького аеропорту та Дебальцевого. За учать у незаконних збройних формуваннях вбитого притягували до кримінальної відповідальності.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі