Троє затриманих і одне "замінування": перші підсумки святкування Дня Незалежності – поліція

Фото
Поділитися
У святкових заходах взяли участь понад 50 тисяч українців.

Трьох громадян затримали українські правоохоронці на святкових заходах до 28-ї річниці Незалежності України, повідомляє відділ комунікації Національної поліції.

Так, один затриманий у нетверезому стані виліз на металеву конструкцію, порушував громадський порядок і погрожував правоохоронцям і співробітникам управління держохорони.

"При затриманні він отримав тілесні ушкодження. Йому надали необхідну медичну допомогу, від госпіталізації він відмовився. На правопорушника склали два адміністративні матеріали за злісну непокору працівникам поліції та дрібне хуліганство", - повідомив начальник Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

Крім цього, під час фільтраційних заходів у двох затриманих виявили та вилучили речовину, схожу на канабіс. Також правоохоронці отримали на лінію 102 повідомлення про замінування Майдану Незалежності, яке за фактом перевірки виявилося неправдивим.

"Столичні правоохоронці не допустили грубих порушень під час заходів... Кияни та гості столиці продовжують відзначати державне свято, тож правоохоронці несуть службу з охорони громадського порядку у посиленому режимі", - зазначив Крищенко.

Загалом у Ході гідності та Марші захисників України взяли участь понад 50 тисяч українців. У ході брали участь близько 12 тисяч учасників, за рухом маршу спостерігали близько 20 тисяч, а вже на Майдані Незалежності загалом зібралося близько 50 тисяч громадян.

Громадську безпеку забезпечують близько 3000 поліцейських і військовослужбовців Національної гвардії України. Під час Маршу захисників України забезпечувати порядок допомагали й ветерани.

24 серпня українці відзначають 28-у річницю незалежності держави. Вперше свято відзначили 16 липня, адже саме в цей день 1990 року Верховна Рада УРСР прийняла Декларацію про державний суверенітет України. Вже наступного року 24 серпня УРСР прийняла Акт проголошення незалежності України, і свято перенесли на цей день.

Цього року замість традиційного військового параду в центрі Києва відбулася Хода гідності, у якій взяли участь українські виконавці та музичні колективи, військовослужбовці та представники громадських професій.

Водночас Рух ветеранів України та фонд "Повернись живим" організували та провели альтернативу параду – Марш Захисників України. Його метою стало нагадування українцям, хто боронить країну від російської агресії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі