Тяжкохворого Бекірова після обстеження в лікарні повернули до СІЗО

Поділитися
Тяжкохворого Бекірова після обстеження в лікарні повернули до СІЗО Після обстеження Бекірова повернули у СІЗО © facebook.com/islyam.velilyaev
Наприкінці місяця кримськотатарського активіста мають ушпиталити в неврологію на 7-8 днів.

Політв'язня і кримськотатарського активіста Едема Бекірова після обстеження в лікарні повернули до СІЗО окупованого Росією Сімферополя, повідомляє "Кримська правозахисна група" з посиланням на його дружину Гульнару Бекірову.

"Кримськотатарського активіста Едема Бекірова 21 серпня вивозили до сімферопольської лікарні ім. Семашка для одноденного обстеження. Після цього ув'язненого доправили назад у СІЗО Сімферополя", - йдеться в повідомленні правозахисників на сторінці в Facebook.

Адвокат політв'язня Олексій Ладін підтвердив інформацію про повернення активіста в ізолятор і повідомив про те, що 27 серпня Бекірова планують ушпиталити на сім днів в неврологію для подальшого обстеження.

Едем Бекіров має 1 групу інвалідності: у нього цукровий діабет, підвищений тиск, ампутована нога. Активіст потребує цілодобової медичної допомоги, але отримати її в СІЗО окупованого Криму не може.

Нагадаємо, 20 серпня підконтрольний російським окупантам "Верховний суд Криму" задовольнив клопотання адвокатів Бекірова та скасував передачу сфабрикованої проти нього справи у Красноперекопськ. Політв'язень був готовий оголосити голодування та відмовитися від прийому ліків у разі конвоювання – наявні захворювання не дозволили б йому пережити етап.

8 серпня підконтрольний Росії "суд" продовжив арешт Бекірова до 11 вересня. В умовах утримання в СІЗО здоров'я політв'язня значно погіршилося, загострилися наявні захворювання і з'явилися нові. Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію відправити активіста до лікарні на обстеження та лікування.

12 грудня 2018 його затримали при в'їзді на територію окупованого півострова, куди він прямував для зустрічі з матір'ю та сім'єю. Окупанти сфабрикували обвинувачення за ч. 2 ст. 222 і ч. 2 ст. 222.1 (зберігання і передача вибухових речовин і боєприпасів) Кримінального кодексу РФ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі