У центрі Києва з'являться меморіальні дошки на честь Каденюка і "кіборга" Брановицького

Поділитися
У центрі Києва з'являться меморіальні дошки на честь Каденюка і "кіборга" Брановицького У центрі столиці з'являться меморіальні дошки на честь видатних киян © livejournal.com
Також у центрі столиці будуть встановлені дошки на честь інших видатних киян.

У центрі Києва встановлять меморіальні дошки для вшанування пам'яті українських науковців, письменників і загиблих ветеранів антитерористичної операції на сході України, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА). Перелік адрес, за якими будуть встановлені дошки, визначено відповідним розпорядженням від 9 серпня.

Так, меморіальна дошка на честь доктора медичних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України Петра Мощича буде встановлена за адресою Хрещатик, 15.

Ще одна, на честь правознавця, доктора юридичних наук, заслуженого діяча науки і техніки України, криміналіста, професора Михайла Сегая – на вулиці Інститутській, 27/6.

Меморіальна дошка на честь Героя України, "кіборга" Ігоря Брановицького, застреленого російським терористом Арсенієм Павловим ("Моторолою") – на вулиці Лейпцизькій, 11-А.

Дошку на честь українського письменника та перекладача Віля Гримича буде встановлено за адресою вулиця Олеся Гончара, 52.

А на бульварі Лесі Українки, 21 з'явиться меморіальна дошка на честь першого космонавта України Леоніда Каденюка.

На вулиці Володимирській, 13 буде встановлено дошку на честь майстра спорту, генерал-майора внутрішньої служби, керівника пожежної охорони України Миколи Хорошка.

Крім цього, на фасаді будівлі на вулиці Архітектора Городецького, 5 встановлять меморіальну дошку з нагоди 100-річчя від дня встановлення дипломатичних відносин між Україною та Болгарією.

"Витрати, пов'язані із виготовленням і встановленням меморіальних дошок, профінансують за позабюджетні кошти", - зазначають чиновники.

Раніше міжнародне професійне журі визначило переможця конкурсу проектів "Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності". Переможцем стало німецьке архітектурне бюро "Kleihues Gesellschaft von Architekten mbH".

Проте у зв'язку з проведенням слідчого експерименту, Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України видав припис про тимчасову заборону будівництва Музею Революції гідності в Києві. Він діятиме протягом двох-трьох місяців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі