У Чернігові СБУ затримала проросійського інтернет-агітатора

Фото
Поділитися
У затриманого вже є непогашена судимість за інтернет-пропаганду сепаратизму.

Співробітники Служби безпеки України затримали у Чернігові чоловіка, який займався антидержавною агітацією в соціальних мережах. Злочинну діяльність інтернет-агітатор здійснював, маючи непогашену судимість за скоєння аналогічного злочину, повідомив прес-центр СБУ в п'ятницю, 24 січня.

Затриманий створював і адміністрував у соціальних мережах сепаратистські групи та сторінки, на яких закликав до повалення конституційного ладу і зміни меж території і державного кордону України. Свої інтернет-ресурси чоловік наповнював інформацією з пропагандистських сайтів РФ і терористичних угруповань "ДНР" і "ЛНР". Затриманий розміщував контент, зокрема, в російських соціальних мережах, доступ до яких українські провайдери повинні блокувати.

У ході обшуку у агітатора вилучили комп'ютерну техніку і смартфони з доказами злочинної діяльності.

Щодо затриманого зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу (зазіхання на територіальну цілісність України). Якщо його вину буде доведено в суді, йому загрожує від трьох до п'яти років позбавлення волі.

Повідомлення про підозру затриманому ще не вручили і запобіжний захід йому не обирали.

У 2018 році в Україні засудили 20 осіб за антидержавну пропаганду в соціальних мережах, ще 29 адміністраторам сепаратистських пабліків вручили повідомлення про підозру.

Детальніше про деструктивний вплив пропаганди читайте в матеріалах Григорія Почепоцова "Пропаганді ти не скажеш " до побачення", пропаганда не прощається з тобою" й "У глухих лісах соцмедіа" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі