У декларацію Кернеса не потрапляє "нажите" за роки мерства - Bihus.info

Поділитися
У декларацію Кернеса не потрапляє "нажите" за роки мерства - Bihus.info За декларацією міський голова Харкова майже "зубожілий" © kernes.com.ua
Щороку родина Кернеса відпочиває у п'ятизіркових готелях, а пасинок мера навчався в елітній бізнес-школі у Британії.

Міський голова Харкова Геннадій Кернес у своїх деклараціях вказує пересічні витрати на оренду житла, колекцію годинників і прибуток від компанії ТОВ "КУА Фінекс-Капітал", однак витрати його цивільної дружини Оксани Гайсинської і записані на неї активи до декларації посадовця не потрапляють, йдеться у розслідуванні "Наших грошей з Денисом Бігусом".

Упродовж останніх років Гайсинська стала власницею автопарку за 700 тисяч доларів, їй належать автомобілі Bentley brooklands, Rolls-royce ghost, BMW X-6 та Audi A8. Та квартир у Харкові (сукупна вартість понад 300 тисяч доларів) і Києві, на вулиці Шовковичній (близько 25 млн гривень), що поруч із урядовим кварталом.

У 2014-2015 роках родина мера Харкова відпочивала на Мальдівах і Сейшельських островах. Тиждень проживання у готелі Anantara kihavah на Мальдівах коштує близько 0,5 млн гривень, у готелі Fregate Private Island – 1,5 млн гривень. Майже кожен рік родина Кернеса відпочиває й у п'ятизірковому готелі Palace Merano в Італії, тиждень у якому коштує понад п'ять тисяч євро.

Пасинок міського голови Харкова, Родіон Гайсинський, навчався в елітній Regent's Business School. Навчання на магістерській програмі тут коштує від 17 тисяч фунтів за рік, термін навчання – 3-4 роки. Тож навчання пасинка Кернеса коштувало щонайменше 51 тисячу фунтів або 1,8 млн гривень.

Завдяки світлинам у соціальних мережах матері та дівчини Родіона Гайсинського Анни Егіазарян журналісти знайшли й будинок, у якому той найімовірніше жив під час навчання. Це Parkwiev Residence на Baker Street, трирічна оренда квартири у ньому коштує приблизно 390 тисяч фунтів, купівля - від 1 млн фунтів стерлінгів.

Водночас на Оксану Гайсинську переєстрована більша частина старих бізнесів Кернеса: медіа та компанії, які займаються нерухомістю.

Так, торговельна площа на вулиці Валентинівській у Харкові, що належить ТОВ "Рівлад", передавалась в оренду Гайсинській від міста під час мерства Кернеса, згодом землю приватизували через суд.

А засновником створеної у 2006 році "Фінекс-Капітал", доходи від якої декларує мер, є Ігор Когут - бізнес партнер сина Геннадія Кернеса Данила Привалова. У портфелі "Фінексу" є декілька компаній, які отримують гроші з міського бюджету. Зокрема, "ДБК-Уровень" і ТОВ "ФК Платіжний центр", яке монополізувало право на встановлення й обслуговування терміналів для оплати електронних квитків, що приносить 52 млн гривень прибутку на рік.

Окрім компаній з портфелю "Фінексу", підряди отримує й найближче бізнес-оточення Геннадія Кернеса. Так, компанія "Паркінг+" за дев'ять років отримала підрядів на 2,5 млрд гривень.

У 2010 році її власник Володимир Чумаков очолив Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради. Фірму переписали через низку офшорних компаній, співвласницею однієї з яких є менеджерка Кернеса Ольга Солоп. До того ж, донька Чумакова та пасинок Кернеса є співвласниками фірми у Чехії.

Майже за 10 років оточення мера Харкова монополізувало й міські ринки. У 2011 році власником "Сумського" на пільгових умовах стала ТОВ "Діана" Данила Привалова, нині фірму переписали на Ольгу Солоп і інвестфонд "Фінекс".

У тому ж році оточенню Кернеса дістався "Центральний" ринок, який згодом перепродали фірмам Віктора та Олени Довгих. Компаніям Довгих належить земля під "Кінним" ринком, однак мати Олени Довгої стверджує, що подружжя вже три роки живе в Ізраїлі та жодного бізнесу не має. На фірми Віктора Довгого переписали й ресторан "Нікас" у центрі Харкова, раніше він належав компанії, якою володіла "Фінекс-Капітал".

У прес-службі Геннадія Кернеса на дзвінки журналістів, які звертались за коментарем, не відповідають з 10 травня.

Раніше видання LB.ua із посиланням на власні джерела повідомило про створення нового політичного проекту на чолі з Геннадієм Кернесом і Геннадієм Трухановим для участі в парламентських виборах. Основою для об'єднання, за даними видання, стала партія міського голови Одеси "Довєряй дєлам". Умовна "партія мерів" орієнтуватиметься на проросійський електорат південних і східних регіонів.

Співголова близької до олігарха Ігоря Коломойського депутатської групи Віталій Хомутинник повідомив про об'єднання його партії з партією Труханова "Довєряй дєлам". Крім того, до нової політсили мають приєднатися близько 50 депутатів-мажоритарників, переважно екс-"регіоналів", і 15-20 мерів. З'їзд об'єднаної партії заплановано на кінець травня.

Напередодні під час інавгурації президент Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі