У день виборів в Україні "замінували" майже півсотні об'єктів – Аброськін

Фото
Поділитися
Лише у Харкові через такі неправдиві повідомлення евакуювали понад сім тисяч людей.

В Україні в день голосування в другому турі президентських виборів 21 квітня правоохоронці отримали майже півсотні повідомлень про "замінування" об'єктів у різних куточках країни. Усі вони виявилися неправдивими, повідомив перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін.

"Російські найманці та терористи так званих псевдореспублік з метою дестабілізації ситуації в країні "постаралися" в неділю на "славу". Тільки за минулу добу до підрозділів Національної поліції надійшло 47 неправдивих повідомлень про замінування", - пише він на своїй сторінці в Facebook.

У Харкові правоохоронці отримали 15 повідомлень про "замінування": міжнародного аеропорту "Харків", супермаркетів "Ашан" й "Ave Plaza", ТРЦ "Даффі" і "Французький Бульвар", готелів "Kharkiv Palace", "Овіс", "Харків", "Мир", "Меркурій", "Парк Готель", "12", "19", "Кірова".

У Києві – 19, про "замінування": шістьох культових православних споруд, супермаркетів "Ашан" і ресторану швидкого харчування "McDonald's".

У Львові – шість, про нібито наявність вибухівки в: аеропорту ім. Данила Галицького, ТРЦ "Форум", "King Cross Leopolis", "Forum Lviv", "Victoria Gardens" і на залізничному вокзалі.

Три повідомлення в Одесі, про нібито наявність вибухівки в: готелі "Одеса", Одеському Національному Академічному театрі опери і балету, на телеканалі "7-й канал". І ще два – у Дніпрі, де зловмисники "мінували" супермаркети "Ашан".

У Волновасі Донецької області "замінували" загальноосвітню школу № 7, в якій було розташовано виборчу дільницю, у Новій Каховці Херсонської області – гідроелектростанцію.

Заступник очільника НПУ додав, що своїми діями зловмисники дратували лише пересічних громадян, адже через неправдиві повідомлення лише у Харкові було евакуйовано 7600 громадян. За цими фактами відкрито 20 кримінальних проваджень.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента. Згідно з даними 95% опрацьованих електронних протоколів, за Зеленського проголосували понад 73% українців, за Порошенка - понад 24%.

У цей день поліція зареєструвала 17 кримінальних проваджень за фактами порушень виборчого законодавства – заяв про порушення надійшло майже 1250.

Крім того, поліція виписала штраф одному з кандидатів у президенти - шоумену Володимиру Зеленському, який сфотографувався із заповненим виборчим бюлетенем після голосування у другому турі президентських виборів.

Докладніше читайте у спецтемі DT.UA "Вибори-2019".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі