У Держгеокадастрі завершили інвентаризацію с/г земель

Поділитися
У Держгеокадастрі завершили інвентаризацію с/г земель Загальна площа проінвентаризованих земель - 1,07 млн гектарів © InVenture
У відомстві відзвітували про виконання всіх розпоряджень уряду і президента.

У Держгеокадастрі завершили заплановану до кінця цього року інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення державної власності. Про це повідомляє прес - служба відомства.

Загальна площа проінвентаризованих земель - 1,07 млн гектарів.

На цій площі працівники Держгеокадастра провели топографо-геодезичні роботи, державну реєстрацію земельних ділянок, а також затвердили технічну документацію із землеустрою щодо інвентаризації земель.

Також у відомстві відзвітували про виконання інших доручень президента і прем'єр-міністра, серед яких: оприлюднені всі рішення про надання дозволів на зняття та перенесення родючого шару ґрунту; нормативно закріплено ведення документації по землеустрою виключно в електронній формі; створено електронний реєстр інженерів-землевпорядників.

Укладено меморандуми з органами влади щодо інтеграції державних кадастрів і реєстрів, як результат на публічній кадастровій карті додано 11 нових шарів; оприлюднені всі накази територіальних органів Держгеокадастра за розпорядженням сільськогосподарськими землями та висновки про розгляд проектів землеустрою щодо їх відведення, висновку державної експертизи; досягли прозорості в роботі кваліфікаційної комісії - відтепер всі засідання транслюються в онлайн-режимі.

Читайте також: Експерт: Нинішня форма земельних відносин вигідна тільки користувачам землями – орендарям

Інвентаризація виявила брак 30% земель.

Як повідомлялося, комітет Ради з питань аграрної та земельної політики рекомендував до прийняття парламентом законопроекту "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України про обіг земель сільськогосподарського призначення".

Детальніше про врегулювання ринку землі читайте у статті Юрія Ганущака "Аргентинський жах або голландська мрія" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Дивіться спецтему: Запуск ринку землі
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі