У Донбасі окупанти не пропускають людей через КПВВ навіть на похорон – ДПСУ

Відео
Поділитися
У Донбасі окупанти не пропускають людей через КПВВ навіть на похорон – ДПСУ
За десять днів через КПВВ "Мар'їнка" пропустили 26 осіб.

В Донецькій області непідконтрольна сторона відмовляється пропускати громадян, посилаючись на карантинні заходи, повідомив начальник управління організації прикордонного контролю Адміністрації Держприкордонслужби Юрій Лисюк.

"За 10 днів роботи КПВВ "Маріїнка" суміжна сторона пропустила всього 26 осіб (з початку карантину), в КПВВ "Станиця Луганська" - 644 людини. Непідконтрольна сторона відмовляється здійснювати пропуск громадян, через Тристоронню контактну групу інформує, що громадян пропускати не можуть, тому що є карантинні заходи", – зазначив Лисюк.

За його словами, "Станиці Луганської" ситуація трохи краще, ніж у "Мар'їнці". Там визначені два дні для пропуску громадян. У середу і в суботу людей пропускають за узгодженими списками.

"Якщо в цих списках громадян немає, то навіть з гуманітарною метою - на похорон, на лікування, провідати рідних, пропуск не здійснюється", - додав він.

Читайте також: Мексика пояснила свою відмову скорочувати видобуток нафти

Нагадаємо, 10 червня відновили роботу пункти пропуску на лінії розмежування в Донбасі, закриті із-за введеного в Україні коронавирусного карантину.

Поки пропуск громадян та транспорту здійснюється в обмеженому режимі: щодня з 11:00 до 14:00 і тільки на пунктах пропуску "Маріїнка"(Донецька область) і "Станиця Луганська" (Луганська область). Санітарно-епідемічні вимоги для профілактики COVID-19 зберігаються.

Та окупаційні адміністрації ОРДЛО відмовилися дзеркально відривати свої блокпости, заявивши про те, що з ними "це питання ніхто не погоджував". Пізніше терористи висунули умову розблокування пропуску людей через лінію розмежування: за попередньо узгодженими списками з подальшою самоізоляцією або обсервацією.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі