У Дружківці на виборах переміг міський голова, який фігурує в справі про сепаратизм

Поділитися
У Дружківці на виборах переміг міський голова, який фігурує в справі про сепаратизм Міський голова фігурує у справі про сепаратизм
Як і у випадку з мером Слов'янська Штепой, подібні справи засунуті в довгий ящик

Міський голова Дружківки Донецької області Валерій Гнатенко переміг на 49-му мажоритарному окрузі (Донецька область) на позачергових виборах у Верховну Раду.

Між тим, Гнатенко фігурує у справі Служби безпеки з приводу дій керівництва міста у 2014 році - у справі про сепаратизм.

Про це йдеться у відповіді прес-служби СБУ на запит LB.ua.

Наголошується, що СБУ розслідує справу за ст. 109 Кримінального кодексу (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ст. 110 КК (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України). У спецслужбі не повідомили про процесуальний статус Гнатенка, а також про те, на якому етапі знаходиться слідство.

Нагадаємо, Валерій Гнатенко обійшов на 49-му окрузі в Дружківці екс-регіонала Бориса Колеснікова. Гнатенко відомий тим, що називав учасників Революції гідності "неробами, які скачуть, поки ми працюємо" і стверджував, що "Донбас годує західні регіони, де немає ніякої промисловості".

Коли в травні 2014 року Дружківку захопили російські бойовики, він не став заперечувати проти встановлення прапора "ДНР". Під час окупації Гнатенко залишався на посаді, керував містом і підтримав проведення "референдуму", розповідаючи, що "підприємства Дружківки орієнтовані на Росію".

Газета "Дружківський робочий", яку фінансує міськрада, виходила з прапором "ДНР". В ній, наприклад, друкували "Акт про проголошення державної самостійності ДНР". Коли українські військові повернули місто під контроль, Гнатенко, якого і раніше звинувачували у величезній кількості поганих вчинків, корупції та кримінальних справах, зумів втриматися на посаді і навіть став вважатися патріотом".

На ресурсі You Tube збереглося чимало відеоматеріалів, які підтверджують недержавну позицію міського голові Дружківки. Але це не завадило йому не тільки залишитися на посаді, але і перемогти на виборах, а спецслужби ці факти особливо не зацікавили. Втім, місцеві жителі стверджують, що Борис Колесніков програв ще й тому, що міцно зірвався на зустрічі з городянами, показавши себе невихованим і зарозумілим по відношенню до своїх виборців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі