У ДСНС розповіли подробиці масштабної пожежі в одеській психлікарні

Поділитися
У ДСНС розповіли подробиці масштабної пожежі в одеській психлікарні Пожежу ліквідували о 23:19 10 червня © Думская
Остання перевірка протипожежного стану відбулася у березні, заявили у відомстві.

Масштабна пожежа в Одеському обласному медцентрі психічного здоров'я, за попередніми даними, сталася через занесення до будівлі стороннього джерела запалювання. Сьогодні на брифінгу заступників директорів Департаменту реагування на надзвичайні ситуації та Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС розповіли подробиці інциденту.

Прибувши на місце, підрозділи рятувальників встановили загорання даху одноповерхової будівлі відкритим полум'ям. Було врятовано 15 осіб, їх передали бригадам швидкої меддопомоги, з них четверо були непритомні, реанімувати їх не вдалося. Пізніше стало відомо про смерть ще двох постраждалих у лікарні.

Повідомляється, що о 22:53 пожежу було локалізовано, о 23:19 - ліквідовано на площі 500 квадратних метрів.

На брифінгу було зазначено, що будівлю медичного центру ввели в експлуатацію понад 50 років тому, остання перевірка протипожежного стану відбулася у березні.

"За результатами перевірок відмічалось, що керівництвом закладу та обласної ради вживались заходи щодо покращення протипожежного стану. Більше половини недоліків були усунені", - заявив заступник директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям Руслан Буханець.

Нагадаємо, що у понеділок ввечері 10 червня надійшло повідомлення про загоряння у сьомому відділенні Одеського обласного медичного центру психічного здоров'я. Унаслідок інциденту четверо осіб загинули на місці, ще двоє померли у лікарнях, серед загиблих також є медсестра. Ще шестеро пацієнтів були госпіталізовані, один у важкому стані.

До ЄРДР внесли відомості за пунктами 1 та 5 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі