У Генштабі назвали кількість безвісти зниклих військових в Донбасі

Поділитися
У Генштабі назвали кількість безвісти зниклих військових в Донбасі Із зони бойових дій вивезли понад 1736 тіл загиблих
Зниклими безвісти досі вважаються близько 300 осіб.

У Збройних силах України безвісти зниклими вважаються 71 військовослужбовець, тіла яких не вдалося ідентифікувати. Про це повідомив начальник управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ Олексій Ноздрачев, передає прес-служба Генштабу ЗСУ.

За його словами, з 2014 року пошукові групи вивезли з району бойових дій 1736 тіл і фрагментів тіл загиблих, з них – 475 с тимчасово непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей. Експертиза ДНК підтвердила збіги генотипів невпізнаних тіл з членами сімей 28 військовослужбовцями, які вважають зниклими без вісті.

За даними СБУ, зниклими без вісті в Донбасі вважаються майже 300 осіб.

Раніше моніторингова місія ООН з прав людини нарахувала в Донбасі від 12 800 до 13 тисяч жертв в результаті агресії Росії протягом 2014 - 2018 років. Протягом чотирьох років бойових дій в Донбасі від розриву мін загинули 355 мирних жителів і 1456 отримали поранення. Ще близько двох тисяч військовослужбовців скоїли суїцид.

Нагадаємо, в серпні президент України Петро Порошенко підписав закон "Про правовий статус осіб, зниклих без вісти", прийнятий Верховною Радою 12 липня. Закон спрямований на імплементацію міжнародних договорів міжнародного гуманітарного права.

Детальніше про державну психосоціальну реабілітацію та адаптацію ветеранів в Україні читайте в інтерв'ю Анатолія Матіоса "Дзеркалу тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі