У Харкові підірвали авто місцевого адвоката

Поділитися
У Харкові підірвали авто місцевого адвоката Адвокат вважає, що вибух був направлений саме проти нього © Нацполіція України
У місті та області оголосили план "Перехоплення".

У Харкові вибухнуло авто, за фактом чого правоохоронці відкрили справу про замах на умисне вбивство, повідомила пресслужба поліції Харківської області. За даними ЗМІ, авто належить адвокату Андрію Гагуну. У Харкові та області ввели план "Перехоплення".

"Інформація про подію надійшла до поліції 25 листопада близько 10:13. Заявник повідомив, що біля будинку по вулиці Чайковського вибухнув автомобіль Toyota Camry", - повідомили у поліції.

Поліція відкрила справу за ч. 2 ст.15 ч.1. ст.115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці встановлюють всі обставини події. Поліцейські намагаються встановити та затримати причетних до злочину осіб.

Після вибуху у Харкові та Харківській області оголосили план "Перехоплення". За словами начальника Слідчого управління облуправління поліції Сергія Чижа, вибухівка була саморобною, в її основі - тротил. Він зазначив, що вибуховий пристрій під машиною спрацював не одразу. Пізніше стало відомо, що авто, на якому могли втекти зловмисники, знайшли спаленим.

За даними місцевих ЗМІ, власником автомобіля є адвокат Андрій Гагун, який нібито є зятем колишнього першого заступника прокурора Харківської області Володимира Суходубова. Гагун також раніше працював у прокуратурі Харківщини.

Як передає "UA: Харків", вибуховий пристрій спрацював, коли Гагун виїжджав на своєму авто із двору будинку. У результаті вибуху він не постраждав. На думку адвоката, вибух був спрямований саме проти нього.

"Думаю, хочуть залякати, щоб я припинив займатися адвокатською і правозахисною діяльністю", - розповів адвокат журналістам.

Гагун пояснив, що він бере участь у різних судових процесах, в тому числі й кримінальних. Однак, за словами адвоката, він не знає, хто причетний до вибуху.

Нагадаємо, 6 листопада у Святошинському районі Києва підірвали автомобіль, в результаті чого загинула людина. Невідомий на мотоциклі під'їхав до автомобіля марки Mercedes-Benz, після чого поклав на дах легковика вибуховий пристрій і зник з місця події. Відразу після цього стався вибух.

Слідчий відділ Святошинського управління поліції розпочав провадження за правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу. Зараз проводяться заходи для встановлення та затримання причетних осіб.

У ЗМІ повідомили, що замах вчинили на директора фармацевтичної компанії Ігоря Сало. Сало привертав увагу співробітників НАБУ і СБУ, однак до серйозного кримінального переслідування справа не дійшла.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі