У Харкові поліція проводить обшуки у справі про знесення погруддя Жукову – ЗМІ

Поділитися
У Харкові поліція проводить обшуки у справі про знесення погруддя Жукову – ЗМІ Погруддя маршалу Жукову на проспекті генерала Григоренка знесли 2 червня © ГУ НП у Харківській області
Один з активістів, до якого з обшуками з'явилися поліцейські, був відсутній на місці знесення погруддя маршала.

Національна поліція Харкова прийшла з обшуками до харківських активістів В'ячеслава Дуди та Максима Зінченка через справи про знесення пам'ятного погруддя радянському маршалу Георгію Жукову; про обшуки повідомив місцевий активіст Валентин Бистриченко, пише Громадське.

Бистриченко на підтвердження своїх слів оприлюднив у своєму Facebook відео, на якому видно дії правоохоронці. Також він зазначив, що активіст Зінченко, до якого прийшли з обшуком, був відсутній на місці подій під час знесення погруддя.

Як повідомлялося, 2 червня в Харкові під час пікету з'їзду партії "Довіряй дылам" у Палаці Спорту активісти знесли пам'ятник Жукову. За даним фактом поліція відкрила два кримінальних провадження.

Наступного дня прес-секретарка президента Юлія Мендель заявила, що закон про декомунізацію включає певну правову колізію. Вона також повідомила, що Володимир Зеленський закликає владу Харкова цю колізію "з'ясувати" шляхом "чітких обговорень з громадськістю". При цьому мер Харкова Геннадій Кернес, який вже однозначно висловився на користь Жукова, на думку президента, має зіграти роль незалежного арбітра і "не ставати на чиюсь сторону".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі