У КБ "Південне" розробляють орбітальний космічний літак

Поділитися
У КБ "Південне" розробляють орбітальний космічний літак Україна знову завойовує місце в космічній галузі
В бюро також розробляють космічний модуль для обслуговування супутників.

В конструкторському бюро Південне в Дніпрі розробляють орбітальний космічний літак, за допомогою якого можна буде доставляти на низькі навколоземні орбіти різні вантажі і повертати космонавтів. Про це повідомили в прес-службі підприємства.

Наголошується, що серед інших перспективних напрямків – багатоцільовий транспортний космічний модуль, розроблений для вирішення завдань орбітального сервісного обслуговування клієнтських супутників (орбітальна інспекція, переведення в задані орбітальні позиції, підтримання в заданих орбітальних позиціях, довиведення на цільові орбіти у разі виведення на нерозраховані орбіти, перевід КА, відпрацьованих на орбіту поховання).

В КБ також розповіли, що продовжують розробку супутників дистанційного зондування Землі для оглядового, детального і наддетального оптичного спостереження: Січ-2-1, Січ-2М і Sat4EO, а також супутників наукового і технологічного призначення Мікросат і CubeSat, GS-1 і Аерозоль-UA.

Як повідомлялося, в КБ "Південне" розробили заміну відомої ракети "Зеніт", що перевершує її за всіма характеристиками.

Детальніше про стан вітчизняної науки читайте в матеріалі Германа Богапова "Валерій Корепанов: "Космічне агентство не підтримує науку"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі