У Києві додатково обстежують мости і шляхопроводи

Поділитися
У Києві додатково обстежують мости і шляхопроводи Деякі мости не ремонтувалися жодного рузу за півстоліття © КМДА
У столиці 75 мостів і шляхопроводів знаходяться в передаварійному стані.

У столиці детально обстежують мости і шляхопроводи - надто багато останнім часом аварійних і передаварійних ситуацій. пов'язаних з цими інженерними спорудами Києва, які можуть спровокувати тяжкі наслыдки через велике навантаження.

Мер Києва Віталій Кличко доручив комунальним службам міста додатково обстежити столичні мости і шляхопроводи та демонтувати фрагменти облицювання, що несуть потенційну небезпеку для учасників дорожнього руху. Таке доручення мер надав під час наради в суботу, на яку зібрав керівників дорожніх служб та Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

"Ми повинні упередити такі ситуації, як сталася у п'ятницю ввечері на Дегтярівському шляхопроводі, де відбулося обсипання фрагментів захисного шару бетону. І це щастя, що не постраждали люди. Необхідно додатково перевірити всі шляхові споруди і демонтувати фрагменти облицювання, що несуть потенційну небезпеку для учасників дорожнього руху. А на тих мостах і шляхопроводах, що визначені для ремонту, активізувати роботи з оновлення. Погода дозволяє це робити", – наголосив мер Києва.

"Усього в Києві 171 конструкція мостів і шляхопроводів. 75 із них – і в передаварійному стані, бо їх не ремонтували по кілька десятиліть. Як, власне, і чимало доріг в місті. І сьогодні ми цю ситуацію виправляємо. Обсяги робіт великі, я розумію. Але ми повинні прискорити необхідні роботи на тих об'єктах, що визначили для термінового оновлення", – сказав Віталій Кличко.

Нагадаємо, протягом останніх кількох років у Києві капітально відремонтували шляхопроводи, які не оновлювали з моменту відкриття. Зокрема, споруди на перетині вулиць Олени Теліги і Кирилівської (1963 року побудови), на перетині бульвару Гавела і проспекту Гузара (1977 року побудови), на вул. Алматинській (1959 року побудови), міст метро через Русанівську протоку (1964 року побудови).

Видатки на реконструкцію Шулявського мосту можуть зрости ще на 700 млн грн. Але остаточну потребу в додаткових засобах визначить експертиза. Про це розповів перший заступник мера столиці Микола Поворозник в інтерв'ю ЕП.

Наголошується, щона експертизу переданий проект коригування кошторису реконструкції Шулявського шляхопроводу в Києві, згідно з яким загальна вартість будівельних робіт перевищить 1 млрд грн.

Таким чином загальна вартість моста може зрости до 1,7 млрд грн. Поворозник не підтвердив, але і не спростував цю цифру.

"Новий проект коригування кошторису знаходиться в Укрдержбудекспертизі. Нова вартість буде більше 1,05 млрд грн, але поки невідома точна сума. Вийде проект експертизи – побачимо", – сказав Поворозник.

За його словами, на 1 січня витрати на реконструкцію розв'язки сягнули 856 млн грн.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі