У Києві підготували лікарню для пацієнтів з коронавірусом

Поділитися
У Києві підготували лікарню для пацієнтів з коронавірусом У столиці готуються приймати хворих пасажирівз аеропорту Бориспіль
З аеропорту "Бориспіль" пасажирів з температурою будуть госпіталізувати в Олександрівську лікарню.

Пасажирів, що прибувають в Україну літаками, при наявності скарг на погане самопочуття будуть госпіталізувати в Олександрівську лікарню Києва. Про це повідомив в. о. гендиректора ЦГЗ Ігор Кузин, передає Укрінформ.

"За півгодини до того, як буде приземлення ... є інформування в рамках аеропорту щодо ситуації на борту ... Для повітряних суден є документ, передбачений міжнародними медико-санітарними правилами, - повітряна декларація ... Туди вносяться всі скарги, які надходили протягом польоту ... Після того як лікар-епідеміолог отримав цю інформацію, він заходить і проводить переговори з бортпровідниками, опитуючи при необхідності осіб, у яких є підозра на захворювання або є певні скарги. Якщо є необхідність у наданні медичної допомоги, буде залучатися або медична служба аеропорту, або викликатися швидка медична допомога, яка госпіталізуватиме хворого в конкретний заклад охорони здоров'я .... Для міста Києва визначена лікарня - це Олександрівська клінічна лікарня", - сказав Кузін.

Він також повідомив, що в санітарно-карантинних пунктах є певне спорядження для захисту лікарів під час евакуації хворого з борту літака.

При підозрі на наявність захворювання в лікарні будуть проведені лабораторні аналізи на наявність стандартних гострих респіраторних інфекцій, і якщо результати підтвердяться, ця проба буде направлятися в ЦГЗ.

У разі якщо ЦГЗ виключить всі можливі типи грипу, проба буде направлятися в референс-лабораторії в Роттердамі або в Берліні. Референс-лабораторії визначать тип вірусу протягом 2-3 тижнів.

Також за певною методикою буде проводитися опитування контактних осіб.

Кузін зазначив, що в кожній області є відповідні тест-системи для виключення стандартного ГРВІ.

Як повідомляло DT.UA раніше, в аеропорту Бориспіль і авіакомпаній, таких як МАУ немає в наявності тепловізорів, які визначають наявність підвищеної температури тіла у пасажирів.

На сьогодні з підозрою на коронавірус госпіталізовано три людини, у двох з них наявність вірусу не підтверджено.

Як повідомлялося, Всесвітня організація охорони здоров'я не стала оголошувати міжнародну надзвичайну ситуацію через 2019-nCoV. У ВООЗ наголосили, що поки що спалах захворювання є надзвичайною ситуацією тільки для КНР. Вперше цей коронавірус був діагностований у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, якими може заразитися людина.

У Китаї вже зафіксовано понад 830 випадків захворювання вірусною пневмонією, викликаною 2019-nCoV, 25 осіб померли. Британські епідеміологи вважають, що число заражених може значно перевищувати офіційні дані і досягати 4000 осіб.

Про поодинокі випадки захворювання також повідомляли влади Японії, Південної Кореї, Таїланду, Тайваню, В'єтнаму, США, Сінгапуру, Саудівської Аравії. Зокрема, в американських аеропортах застосовуються тепловізори для виявлення пасажирів з підвищеною температурою.

Детальніше про коронавірус читайте в матеріалі Лідії Суржик "Академік Володимир Широбоков: "Мікроби не прощають легковажності".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі