У Києві відкрилася виставка, присвячена 30-річчю демократичних революцій у Східній Європі

ZN.UA Ексклюзив Фото
Поділитися
На Михайлівській площі демонструють фотографії, зроблені наприкінці 1980-х років у країнах соцтабору і республіках СРСР.

На Михайлівській площі у Києві відкрилася виставка, присвячена "30 років Свободи: Повернення в Європу". Виставка присвячена демократичним революціям 1980-х років у країнах соціалістичного табору і республіках колишнього СРСР і приурочена до 30-річчя падіння Берлінської стіни. Організатором виставки є Український інститут національної пам'яті.

"Виставка приурочена до 30-річчя падіння Берлінської стіни, одного з символів розділення Європи на два різних світу, процес руйнування якого було розпочато саме в листопаді 1989 року. Виставка дає можливість по-новому подивитися на нашу історію і зрозуміти, що наприкінці 1980-х Україна опинилася в епіцентрі загальноєвропейських подій і все, що відбувалося у нас, тоді було частиною загальноєвропейського контексту прощання з комунізмом", - пояснив організатори.

20 банерів присвячені подіям у Польщі, Чехословаччині, Угорщині, Румунії, НДР, Югославії, Болгарії, а також у радянських республіках, які боролися за незалежність: Білорусі, Литві, Латвії, Естонії, Вірменії, Грузії та Молдові. Подіям в Україні в 1987-1991 роках присвячені три окремих банери.

Особливу увагу організатори виставки приділили співпраці між демократичними організаціями різних країн, які боролися проти комуністичних режимів: польської "Солідарності", литовського "Саюдіса" і Народного Руху України.

На виставці представлені унікальні фото того періоду.

Минулого року Український інститут національної пам'яті організовував у Києві виставку, присвячену 50-річчю "Празької весни" та радянського вторгнення до Чехословаччини.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі