У Києві ввели карантин: протокол засідання профільної комісії

Поділитися
У Києві ввели карантин: протокол засідання профільної комісії © Ракурс
У Києві, як і по всій Україні, з 12 березня діють обмеження через розповсюдження коронавірусу.

У середу, 11 березня в Києві відбулося засідання Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого в столиці на три тижні вирішили закрити навчальні заклади. На сайті КМДА оприлюднили повний текст протоколу засідання.

"В місті Києві, як і в Україні в цілому, спостерігаються активні міграційні процеси населення та існує реальна загроза завезення і поширення нової коронавірусної інфекції (COVID-19) на територію столиці", - йдеться у протоколі.

Згідно з документом, під час засідання вирішили з 12 по 31 березня:

- призупинити освітній процес у закладах загальної середньої, дошкільної, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти усіх типів, форм власності міста Києва;

- призупинити освітній процес у вищих навчальних закладах;

- обмежити проведення спортивних заходів;

- призупинити роботу театрів, кінотеатрів, музеїв, культурно-масових заходів, тощо;

- призупинити роботу розважальних центрів;

- призупинити роботу розважальних зон в шопінг-молах;

- забезпечити обмеження проведення масових заходів у Києві за участі понад 60 осіб. При цьому брати участь у заходах можна буде лише після вимірювання температури;

- забезпечити недопущення до роботи працівників підприємств та установ з ознаками інфекційного захворювання.

Також відповідні органи мають внести корективи до навчальних планів освітніх програм закладів загальної середньої освіти, спеціалізованих закладів освіти (мистецькі, спортивні школи, тощо). На період карантину необхідно організувати дистанційне навчання та забезпечити санітарний контроль у навчальних закладах. Те саме стосується і вишів.

До вищих навчальних закладів заборонено пускати студентів з ознаками інфекційного захворювання. У гуртожитках необхідно передбачити приміщення для ізоляції студентів з ознаками захворювання на грип та ГРВІ. У громадських закладах також необхідно запровадити забезпечити вхідний санітарний контроль.

Згідно з протоколом, комісія вирішила, районні держадміністрації Києва мають забезпечити контроль за людьми похилого віку та людьми з обмеженими можливостями, які залишились без піклування, організувати їм додому доставку продуктів, ліків тощо.

КМДА

КМДА

КМДА

КМДА

КМДА

КМДА

Як повідомлялося, Кабінет міністрів з 12 березня ввів карантин по всій території України. Зокрема уряд вирішив виділити 100 млн грн на закупівлю засобів індивідуального захисту для міністерств, відомств і служб, а також для поповнення державного резерву. Також до 1 червня заборонили вивозити з України товари протиепідемічного призначення.

Кабмін планує ввести обмеження на проведення масових заходів, в яких візьмуть участь понад 200 осіб. Заходи державної необхідності все одно відбудуться. На три тижні повинні закрити навчальні заклади.Через карантин 219 КПП, які є в Україні, будуть працювати тільки 49.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі