У Києві запустили другу нитку головного колектора за 1,3 млрд грн

Поділитися
У Києві запустили другу нитку головного колектора за 1,3 млрд грн У Києві завершили важливий інфраструктурний проект з гарантією на 100 років © КМДА
На новий колектор дають гарантію не менше 100 років. Його загальна довжина складає майже 10 кілометрів.

У Києві запустили другу нитку Головного каналізаційного колектора, на будівництво якого витратили 1,3 млрд грн.

"Це один із найбільших інфраструктурних проектів за останні роки", – сказав мер Києва Віталій Кличко під час відкриття і переключення.

Він наголосив, що нова нитка замінить в експлуатації старий колектор, який ще у 1999 році був визнаний аварійним і давно потребував капітального ремонту. При цьому він підкреслив, що подальша експлуатація старого колектора могла спричинити масштабну екологічну катастрофу не лише в столиці, а й в масштабах всієї країни.

Кличко нагадав, що роботи з будівництва колектора-дублера розпочалося ще у 1994 році і були поновлені в 2015 році після обвалу колектора на вулиці Кирилівській.

Загальна довжина другої нитки колектора складає майже 10 кілометрів, він приймає стоки від колекторів районного значення. При будівництві об'єкту використовувалися сучасні технології. Гарантію на цей колектор дають не менше 100 років.

Будівництво об'єкта фінансувалося спільно коштом міського та державного бюджетів. Загальна вартість проекту понад 1,3 млрд грн. Дві третини будівництва фінансувало місто, одну третину – держава.

Головний міський самопливний каналізаційний колектор довжиною 9,2 км, діаметром – 2,9 м був введений у експлуатацію у 1970 році. Ще у 1999 році об'єкт за результатами обстеження був визнаний як аварійний та непридатний до експлуатації.

Детальніше про розвиток Києва читайте в матеріалі Олександра Сергієнка і Анатолія Ткачука "Київ в оковах околиць, або Як розвиватися українським мегаполісам?"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі