У Києві затримали виробників фальшивих грошей з майже мільйоном підроблених євро

Поділитися
У Києві затримали виробників фальшивих грошей з майже мільйоном підроблених євро Зловмисники взяті на місці злочину
Правоохоронці провели спецоперацію у вигляді оперативної закупівлі.

У Києві затримано виробників фальшивих грошей з майже мільйоном підроблених євро. Група осіб підозрюється у виготовленні, зберіганні та розповсюдженні підробленої іноземної валюти.

Досудове розслідування проводиться під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 2 спільно з ГУ СБУ в Києві та Київській області та працівниками Дарницького управління Нацполіції в Києві, повідомляє прес-служба прокуратури.

Правоохоронці провели спецоперацію у вигляді оперативної закупівлі.

За словами спікера прокуратури Надії Максимець, затримані троє, двом вже повідомили (підозра), з третім проводяться слідчі дії.

На другому етапі операції зловмисників затримали і обшукали приміщення, де збували підроблену валюту. В ході слідчих дій правоохоронці виявили і вилучили майже дві тисячі купюр з ознаками підробки номіналом по 500 євро на загальну суму 998 тисяч євро.

Таким чином, в діях затриманих вбачаються ознаки кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 199 КК України, у зв'язку з чим їм повідомлено про підозру у вчиненні цього злочину.

Крім того, до суду направлено клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Досудове слідство у кримінальному провадженні триває.

Реальна кількість грошей в економіці за останні п'ять років зменшилася майже удвічі, тобто кожна додаткова гривня "з'їдається" зростанням цін. З початку 2014 р. реальний обсяг грошової бази скоротився на 44%, грошової маси - на 46, готівки - на 42%. Рівень монетизації економіки (відношення грошової маси до ВВП) знизився з 55% у 2013 р. до 35% у 2018 р. А як відомо, гроші - кров економіки, немає крові - нема життя.

Детальніше про політику НБУ читайте в статті Михайла Джуса "Вартові (не)стабільності" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі