У Києві збільшать кількість пунктів швидкої допомоги

Поділитися
У Києві збільшать кількість пунктів швидкої допомоги У Києві давно планують переобладнати одну з лікарень під БСП для пацієнтів правобережжя Києва
Президент визначив пріоритетом на 2020 рік закупівлю "швидких" і розширення пунктів їх базування.

Президент Володимир Зеленський назвав оновлення автопарку "швидких" і збільшення пунктів швидкої допомоги пріоритетами уряду в 2020 році. Про це глава держави заявив у відеоролику, опублікованому 25 листопада.

"Одним із пріоритетів наступного року буде відкриття пунктів швидкої допомоги... В бюджеті на це заплановано багато коштів. "Швидкі" є, а пунктів допомоги немає. Знаєте, є такий чорний жарт медиків: якщо ви на мосту Патона зламали, не дай Боже, руку або ногу, то треба перелазити на лівий берег, тому що саме там є пункт швидкої допомоги. Зараз ми поставили завдання, щоб МОЗ підготувало велику кількість в містах і містечках пунктів швидкої допомоги. До кінця цього року ми купуємо 500 "швидких". Завдання на наступний рік - щоб не було ні однієї "швидкої", старше 6 років", - сказав він.

Зазначимо, на сьогодні в Києві проводить прийом пацієнтів БСП (Лікарня швидкої допомоги), яка знаходиться на Лівому березі. Столична влада планувала облаштувати одну таку лікарню на базі клінічної лікарні №6 ( проспект Комарова) для мешканців правобережного Києва.

Раніше в МОЗ поділилися планами про створення єдиної диспетчерської служби екстреної медицини у кожному регіоні до кінця року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі