У Криму заарештованому активісту Приходьку не віддають медикаменти – адвокат

Поділитися
У Криму заарештованому активісту Приходьку не віддають медикаменти – адвокат Рідні передали Приходьку медикаменти, але він їх не отримав © Aleksandra Surgan (RFE/RL)
Активіст все ще перебуває у карантинній камері.

Заарештований в окупованому Росією Криму активіст Олег Приходько не отримав передані його рідними медикаменти. Про це повідомив адвокат українця Назім Шеіхмамбетов, передає видання "Крим.Реалії".

За словами захисника, його клієнт наразі виглядає задовільно і на стан здоров'я не скаржиться. Найближчими днями його повинні перевести із карантинної камери до загального блоку сімферопольського СІЗО.

"Продуктову передачу від родини він отримав. Олег Аркадійович має низку захворювань шлунково-кишкового тракту, також по лінії урології, і родичі зробили йому передачу в понеділок – окуляри та медикаменти. Однак ліки, з невідомих мені причин, йому не віддали. Причину з'ясовуватимемо в адміністрації СІЗО й у медслужбі", – розповів Шеіхмамбетов.

У разі, якщо Приходько не отримає ліків, дії керівництва СІЗО оскаржуватимуть, заявив адвокат. Також він повідомив про те, що активіст подякував усім, хто його підтримує, і запевнив, що не має відношення до інкримінованих йому злочинів.

У лютому ФСБ провела обшуки у будинку Приходька в селі Оріхове Сакського району. Тоді російські силовики вилучили в активіста українську символіку, прапори партії "Свобода", червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніку і домашні CD-диски. Після обшуку Приходька відвезли до Сімферополя, де допитували, розпитуючи про його діяльність і зв'язки на материковій частині України.

9 жовтня російські силовики затримали і вивезли Приходька разом із дружиною. Протягом доби місцезнаходження активіста залишалось невідомим.

Пізніше адвокат Назім Шеіхмамбетов повідомив, що Приходьку закидають ст. 223.1 (незаконне виготовлення вибухових речовин) і ст. 205 (терористичний акт) Кримінального кодексу РФ. У результаті Приходька звинуватили у підготовці підриву будівлі міської адміністрації Сак та заарештували на два місяці.

Прокуратура АР Крим відкрила провадження у зв'язку із незаконним позбавленням волі Приходька.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі