У лікарні залишаються восьмеро звільнених українців, Клих потребує спецдопомоги – лікар

Поділитися
У лікарні залишаються восьмеро звільнених українців, Клих потребує спецдопомоги – лікар Лікарі розповіли про стан звільнених бранців Кремля
Усі колишні політв'язні вже мають попередні діагнози.

На лікуванні у "Феофанії" залишаються восьмеро звільнених з російського полону українців, вкрай важких серед них немає, розповів на брифінгу у понеділок, 9 вересня, головний лікар Ігор Семенів.

"Зараз у нас знаходиться восьмеро людей, які поступили в суботу, і вісім родичів. Всі вони також оформлені на стаціонарне лікування і ми також їм проводимо певне обстеження… За вихідні дні ми зробили певні обстеження у нас є певні попередні діагнози, для кожного, хто у нас перебуває. Сьогодні буде більш деталізований, більш конкретний діагностичний пошук", - розповів Семенів.

За його словами, після цього може постати питання про переведення колишніх політв'язнів до інших медичних закладів "за напрямком", де їм надаватиметься допомога.

Згідно з вимогами українського законодавства, лікар відмовився розголошувати діагнози українців, але наголосив на тому, що "дуже важливим далі етапом лікування є психологічне лікування". З ушпиталеними працюють психіатри і психотерапевти.

"Вкрай важких немає. Є дехто в доброму чи задовільному стані, дехто в не зовсім задовільному стані, який потребуватиме більш інтенсивного лікування. Кожен абсолютно в різному стані: хтось важчий, хтось легший. Єдине, що можу сказати, вкрай важких немає", - додав Ігор Семенів.

Після обміну 24 українських моряків разом з рідними привезли до військового шпиталю у Києві, а 11 колишніх українських політв'язнів – до лікарні "Феофанія", нагадує "Українська правда".

За словами лікарів, Станіслава Клиха перевели до спецвідділення військового шпиталю, бо він потребує спеціалізованої медичної допомоги. Вибиваючи зізнання у "злочині", якого українець не вчиняв, співробітники ФСБ РФ катували його, чим суттєво погіршили психічний стан Клиха.

Лікар також розповів, що Олега Сенцова у лікарні немає, але він підтримує мобільний зв'язок із завідуючою відділу. Водночас Сенцов попросив допомоги для матері. У лікарні на неї чекають і готові ушпиталити для надання меддопомоги.

Роман Сущенко обстежуватиметься амбулаторно.

Таким чином, нині у "Феофанії"" перебувають: Олександр Кольченко, Володимир Балух, Микола Карпюк, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров і Микола Сизонович.

Як повідомлялося, 7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і Росією у форматі "35 на 35". РФ повернула до України 24 полонених моряків і 11 політв'язнів: Романа Сущенка, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олексія Сизоновича, Павла Гриба, Едема Бекірова, Євгена Панова й Артура Панова.

Серед тих, кого Україна передала РФ, є як росіяни, так і громадяни України, засуджені за державну зраду, участь у терористичних організаціях і інші злочини. 11 з них були помилувані президентом, 19 – звільнені з-під варти напередодні обміну, двоє вже перебували на волі, один був переданий росіянам раніше. До Москви полетіли, зокрема, головред пропагандистського видання "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський і колишній командир роти ППО угруповання "ДНР" Володимир Цемах – ключовий фігурант справи MH17.

Докладніше читайте в спецтемі DT.UA "Повернення бранців Кремля додому", а також у матеріалі Володимира Кравченка "За будь-яку ціну?".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі