У мерії розповіли, як перевірятимуть у киян дотримання самоізоляції

Поділитися
У мерії розповіли, як перевірятимуть у киян дотримання самоізоляції Відомо, що за порушення режиму самоізоляції та обсервації передбачено штрафування
Сьогодні у базі для перевірки налічується вже 37 тис. людей.

У Києві функціонує Моніторинговий центр контролю за дотриманням самоізоляції хворими в легкій формі та людей, які повернулися з країн, де зафіксовані випадки COVID-19. Про це розповів радник Київського міського голови, секретар Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Володимир Бондаренко.

"Телефоном спочатку виявляються контактери осіб, які мають коронавірусну хворобу. Цих контактерів попереджають про необхідність самоізоляції. Щодо інших осіб, окрім попередження про необхідність самоізоляції, також визначається, наскільки їм потрібна чи не потрібна допомога", – роз'яснив Бондаренко.

Чиновник заявив, що сьогодні у базі для перевірки налічується вже 37 тис. людей. Контроль за ними можна буде здійснювати кількома шляхами.

"Перший шлях – телефонний контакт. Але людина має розуміти, що окрім телефонного дзвінка, до неї можуть приїхати додому та перевірити, наскільки вона дотримується режиму самоізоляції. До людини можуть приїхати як представники Національної поліції, так і представники, наприклад, житлово-експлуатаційних організацій, або лікарі первинної ланки", – пояснив Бондаренко.

Відомо, що за порушення режиму самоізоляції та обсервації передбачено штрафування. Нижня межа санкцій – 17 тис. гривень. На сьогодні у столиці було виписано вже 62 штрафних протоколи.

Нагадаємо, що у Сумах на 17 тис. гривень оштрафували чоловіка, який прийшов у продуктовий магазин без маски, порушивши цим правила карантину.

Під час судового засідання чоловік не заперечував відсутність маски. Згодом він оплатив ще й судовий збір, який становить 420 грн. 40 коп.

Зазначено, що відповідне рішення суду можна буде оскаржили протягом 10 наступних днів.

Раніше повідомлялося, що абсолютна більшість українців, у яких виявили коронавірус SARS-CoV-2, молодші 60 років. Майже дві третини з них входять до віково групи від 30 до 60. Вік більшості з них (13,2%) від 60 до 70 років. 2,7% старше 70. Старше 80 і 90 років – 0,4% і 0,2% відповідно.

25 березня Кабінет міністрів оголосив режим надзвичайної ситуації на всій території України і продовжив карантин до 24 квітня. До цього режим надзвичайної ситуації діяв в областях, де були офіційно підтверджені випадки COVID-19.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі