У Мін'юсті назвали тиском зобов'язання НАБУ відкрити провадження проти Петренка

Поділитися
У Мін'юсті назвали тиском зобов'язання НАБУ відкрити провадження проти Петренка
У відомстві вважають тиском і необхідність внести відомості до ЄРДР проти деяких чиновників Мін'юсту.

Постанова Солом'янського районного суду міста Києва, згідно з якою Національне антикорупційне бюро (НАБУ) має порушити провадження проти міністра юстиції Павла Петренка, ряду чиновників Мін'юсту та екс-прем'єра України Арсенія Яценюка через розтрату коштів у Міністерстві юстиції назвали безпрецедентним тиском.

"Судове зобов'язання НАБУ порушити справу проти посадових осіб Кабінету міністрів є безпрецедентним тиском на уряд, Мін'юст і юридичних радників світового рівня Latham&Watkins і Hoganlovells, які захищають інтереси держави Україна на суму 5,5 млрд доларів США у справі проти акціонерів ПАТ "Укрнафта", - йдеться в повідомленні відомства.

У Мін'юсті заявили про те, що поширена ЗМІ інформація про зловживання службовим становищем чиновниками відомства під час придбання юридичних послуг для представництв України за позовами міноритарних акціонерів ПАТ "Укрнафта" в Арбітражному інституті Торгової палати міста Стокгольма (Швеція) "категорично не відповідає дійсності".

"З огляду на те, що слухання по найбільшому позову проти України за всю історію держави відбудеться на початку 2019 року, розповсюдження недостовірної інформації спрямоване на дискредитацію інституцій, уповноважених захищати національні інтереси України в міжнародних судах, зокрема, про претензії міноритарних акціонерів ПАТ "Укрнафта" до України на $ 5,5 млрд", - додали у відомстві.

У міністерстві зазначили, що залучення юридичних радників радників Latham&Watkins і HoganLovells проводилося з "з чітким дотриманням процедур і у відповідності з чинним законодавством". У відомстві додали, що для захисту інтересів України в міжнародних судах завжди залучаються найбільш компетентні юридичні компанії світового рівня.

"Офіційно заявляємо: поширена у ЗМІ дезінформація в рамках цієї резонансної справи проти України є ніщо інше, як організована спроба тиску на Кабінет міністрів, Міністерство юстиції і державу Україна напередодні засідання по справі на початку наступного року", - підсумували у відомстві.

Як повідомлялося раніше, Солом'янський суд Києва зобов'язав НАБУ внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) інформацію про зловживання владою, а також про розтрату коштів Арсенієм Яценюком, Павлом Петренком і ще низкою чиновників Мін'юсту. Також, згідно постанови до ЄРДР необхідно внести відомості про злочини передбачені ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі