У Мінську обговорять виплати пенсій жителям ОРДЛО — депутат

Поділитися
У Мінську обговорять виплати пенсій жителям ОРДЛО — депутат Пенсії жителям ОРДЛО пропонують виплачувати в електронній формі і раз в рік
Влада планує спростити процедуру отримання пенсій жителями в ОРДЛО.

Учасники тристоронньої контактної групи (ТКГ) обговорять механізми отримання пенсій на окупованих територіях. Про це повідомила народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук у Верховній Раді.

Вона пояснила, що у людей в ОРДЛО є труднощі в отриманні виплат. Жителям доводиться виїжджати на підконтрольну територію "раз на два місяці".

У підсумку, планується здійснювати виплати один раз на рік. Крім того, весь цей процес перевести в електронну форму.

"Це завтра буде предметом переговорів в Мінську в ТКГ", - підкреслила вона.

В 2018 році Мінсоцполітики істотно спростило доступ ВПО до пенсій. Зокрема, зменшила кількість перевірок, удосконалило облік переселенців, суттєво змінив механізм самих перевірок, а також скасував перевірки ВПО на дому. Тим не менше, певні проблеми все ж існують і, як правило, вирішуються в судовому порядку.

Раніше правозахисна організація Human Rights Watch закликала нову владу в Україні активізувати зусилля по захисту прав українців, які проживають в неконтрольованих районах Донецької і Луганської областей.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі