У МОЗ оцінили прийом евакуйованих з Уханя в Україні та інших країнах

Поділитися
У МОЗ оцінили прийом евакуйованих з Уханя в Україні та інших країнах У МОЗ порівняли, як в інших країнах реагували на евакуацію співвітчизників з Уханя © youtube.com/ВВС
В жодній країні світу не було такої негативної реакції на евакуйованих співвітчизників, як в Україні.

Україна стала єдиною в світі країною, де так негативно зустрічають евакуйованих з Китаю власних громадян. Про це повідомив на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає УНН.

"Мабуть, Україна - єдина країна, яка так зустрічає своїх громадян, яких повертає держава. Це прикро і викликає нерозуміння, чому саме так ми зустрічаємо українців, після того як вони вимушено потрапили в карантинну зону в Китайській Народній Республіці".

Ляшко зазначив, що всі евакуйовані пройшли неодноразове обстеження і всі вони здорові. А тих, у кого були хоч найменші підозри на симптоми, не випустили навіть з Китаю.

"Коли Франція евакуювала людей з Уханя і їх привезли в одне з міст, реакція у жителів цього міста була одна: вони дбали про життя і здоров'я своїх співгромадян, співчували тим, хто опинився у складній ситуації. Навіть у Казахстані, коли наш літак з Уханя сів на дозаправку і доставив казахстанського громадянина, не було ніяких протестів і блокувань. Навпаки, всі дякували і раділи, що людина нарешті вдома", - зазначив він і додав, що не всі українці можуть пишатися такою ж людяною реакцією.

"Одні з перших, хто евакуював своїх громадян з КНР, це були США і Канада. Вони розмістили їх на базі військових закладів, в оточені казарм, це були гуртожитки для військових, оскільки військові швидко звільняють місця. Деякі країни взагалі використовували домашню ізоляцію. Тобто громадян, яких евакуювали, вони попросили залишатися 14 днів у своєму будинку, і тільки двічі в день дзвонити своєму профільному лікарю ... Італія використовувала лікарняний заклад, великі багатопрофільні лікарні, де у них була можливість закрити терапевтичне відділення і використовувати для тимчасової ізоляції своїх громадян", - розповів чиновник про досвід інших країн.

Заступник міністра повідомив, що йому соромно за таку зустріч українців.

До цього повідомлялося, що медичний персонал однієї з львівських лікарень виконав гімн, дізнавшись, що до них не привезуть евакуйованих з Уханя громадян.

Як евакуювали своїх громадян інші країни

Держави по всьому світу провели евакуацію з охопленого коронавірусом Уханя. Однак ця процедура скрізь пройшла значно спокійніше, ніж в Україні.

Австралія забрала понад 200 громадян з Уханя ще на початку лютого. Евакуйованих помістили в пункті тимчасового перебування на острові Різдва - він розташований в Індійському океані і північно-західному узбережжі Австралії. За два дні туди також привезли 36 громадян Нової Зеландії.

Сполучені Штати одними з перших почали евакуацію своїх громадян з провінції Хубей. Робили це в кілька етапів і особливої критики дії Вашингтона у жителів США не викликали. Сотні своїх громадян вони розмістили на військових базах в Каліфорнії, Техасі і Небрасці. А перша партія американців зі 195 осіб після 14 днів карантину була звільнена вже 12 лютого.

Крім цього, США евакуювали своїх громадян з нового осередку спалаху - круїзного лайнера. Їх також розмістили на військових базах. До того ж 14 евакуйованих були заражені вірусом, але не мали симптомів. Їх ізолювали від інших.

Країни Євросоюзу не використовували ні військових баз, ні ізольованих островів. Тільки госпіталі і санаторії. Наприклад, Франція розмістила своїх евакуйованих громадян на розкішній базі відпочинку під Марселем, а Німеччина помістила сотню своїх евакуйованих громадян на два тижні в клініку в Берліні - Кепенік. Іспанія - у військовий госпіталь імені Гомеса Вулики.

Евакуювали своїх людей з Уханя також північні сусіди України. В китайський Ухань прилетів літак Міноборони РФ для евакуації росіян.

Росія для розміщення на карантин використовувала санаторій в Тюменській області. Росіяни проходили двотижневий карантин, як повідомляли влада, у спеціально обладнаному місці в реабілітаційному центрі області. Евакуйованих помістили в санаторій "Містобудівник".

Як повідомлялося, з Уханя евакуювали 45 українців і 27 іноземних громадян. Трьом громадянам і дівчині з собачкою відмовили в евакуації.

Про те, як Україна зустрічала евакуйованих з Уханя читайте в статті Тетяни Сіліної "Український сором".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі