У МОЗ повідомили, що захворюваність на грип та ГРВІ перевищила епідпоріг

Поділитися
У МОЗ повідомили, що захворюваність на грип та ГРВІ перевищила епідпоріг Одна людина померла від грипу © pixabay.com
У Харківській області епідемічний поріг перевищено вже на 23%.

В Україні за минулий тиждень показники захворюваності на грип та гостру респіраторну вірусну інфекцію (ГРВІ) перевищили епідеміологічний поріг. За даними Міністерства охорони здоров'я, захворіли понад 203 тисячі людей. У відомстві повідомили, що вже понад 127 тисяч українців зробили вакцинацію.

Так, показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 528,2 на 100 тисяч населення, що на 1,8% більше епідемічного порогу по країні. Вказується, що епідпороги вже були перевищені у Харківській – на 23%, у Житомирській, Сумській та Київській – на 12% та у Донецькій областях – на 1,1%.

Протягом звітного тижня захворіли 203 335 людей, серед них 67,3% - діти віком до 17 років. Порівняно з минулим тижнем рівень захворюваності серед дорослих та дітей зріс на 2,6% та 6,7% відповідно. У МОЗ також повідомили, що одна людина померла від грипу. Зазначається також, що в Україні спостерігається середня інтенсивність епідемічної активності грипу і ГРВІ та регіональне географічне поширення.

Раніше повідомлялося, що на Харківщині через високий рівень захворюваності на грип і ГРВІ закрили на карантин 30 шкіл і шість дитячих садків, ще у 16 школах закрили 46 окремих класів. Школи закрили у Дергачівському, Дворічанському, Вовчанському, Великобурлуцькому, Кегичівському, Куп'янському, Лозівському, Харківському, Шевченківському районах, а також у містах Куп'янськ, Первомайський та Чугуїв.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі