У МОЗ їде медіатор: Скалецька залучила спеціаліста для вирішення "особистого конфлікту"

Поділитися
У МОЗ їде медіатор: Скалецька залучила спеціаліста для вирішення "особистого конфлікту" Скалецька намагається всіма способами залагодити конфлікт © Прес-служба Кабміну України
Міністр запросила медіаторів порадитися зі спірних питань у колективі.

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заручилася експертною підтримкою для вирішення "особистого конфлікту" всередині колективу. Про це вона повідомила на своїй сторінці в facebook.

"Участь нейтральних професійних медіаторів, фасилітаторів діалогу, має особливе значення. Готуємося до проведення спеціальної роботи з усіма сторонами конфлікту", - говорить Скалецька.

Чвари необхідно професійно залагодити і спільно продовжувати реформу, впевнена міністр охорони здоров'я.

Нагадаємо, що працівники Міністерства охорони здоров'я виступили з відкритим листом до прем'єр-міністра Олексія Гончарука щодо ситуації в міністерстві. У ньому наголошується, що незважаючи на задекларовану новим керівництвом стратегію продовження реформи медицини, насправді робота МОЗ вже майже місяць як паралізована, а від керівників директоратів вимагають звільнення.

Серед перерахованого зазначено відсутність підписів під документами з закупівель і постачання ліків для важкохворих пацієнтів, заблоковані закупівлі машин екстреної медичної допомоги, призупинено процес автономізації ряду великих медичних установ - Інституту раку, Інституту серця і ОХМАТДИТ, заблоковані документи і рішення для нормальної роботи Нацслужби здоров'я, яка забезпечує роботу та фінансування понад 1000 медичних установ первинки, програми "Доступні ліки".

У коментарі DT.UA гендиректор Департаменту медичних послуг Оксана Сухорукова зазначила, що тиск на працівників почався майже відразу після зміни міністра. Зазначимо, що керівники директоратів були обрані на посади в Міністерстві охорони здоров'я на основі результатів незалежних конкурсів.

При цьому раніше нова міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що реформа медицини буде продовжуватися в тому ж вигляді, в якому її планував попередній Кабмін, однак її другий етап стартує не 1 січня, а 1 квітня 2020 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі