У МВС показали зброю, з якої застрелили Окуєву та поранили Осмаєва

Поділитися
У МВС показали зброю, з якої застрелили Окуєву та поранили Осмаєва
Знаряддя злочину - чеський армійський автомат.

Директор Департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко у Facebook опублікував фотографію зброї, з якої вбили громадську активістку та військовослужбовицю Аміну Окуєву.

"Експерти Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС встановили: скинута стрільцем за 600 метрів від місця злочину зброя, з якої 30 жовтня 2017 застрелили лейтенанта поліціі Аміну Окуєву і поранили її чоловіка Адама Осмаєва, - чеський армійський автомат у калібрі 7,62*39 мм виробництва Česká Zbrojovka. Він тільки ззовні нагадує автомат Калашникова. Це насправді інша зброя, доволі рідкісна на пострадянських теренах взагалі, а в Україні й поготів", - написав Шевченко.

За його словами, її передали стрільцю спеціально для вбивства, і для нього використали бронебійні патрони для більш смертельного ураження. Вказується, що такий автомат Sa vz. 58 вироблявся Чехословаччиною з 1958 до 1984 років. У 2000-х знятий повністю з озброєння, наразі їх багато у Чехії, Словаччині, на Кубі, у країнах Африки.

"ДНК профіль з неї (зброї, - ред.) було виділено одразу. Але з оперативних міркувань слідства поліції Київської області цей факт варто було тримати у таємниці. Тепер слідчим та оперативникам Нацполіції після двох з половиною років роботи вдалося досягти результату", - додав також Шевченко.

Нагадаємо, напередодні поліція повідомила про затримання підозрюваних у вбивстві Аміни Окуєвої. За версією слідства, виконавець злочину був членом групи, яка займалась замовними вбивствами. Вказувалося, що на рахунку злочинців є ще два замовні вбивства, вчинені у вересні 2016 року та у січні 2019 року.

30 жовтня 2017 року на залізничному переїзді біля селища Глеваха на Київщині невідомі розстріляли автівку подружжя з автоматів калібру 7,62. Від прицільних пострілів Аміна Окуєва загинула, Адама Осмаєва було поранено.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі