У МВС пояснили відправку спецпризначенців на округи у Житомирській і Донецькій областях

Поділитися
У МВС пояснили відправку спецпризначенців на округи у Житомирській і Донецькій областях Спецпризначенці на округах мали позбавити ілюзій бажаючих влаштувати провокації, кажуть у МВС © Прес-служба МВС
У Луганській області на окрузі №105 теж перераховували голоси, але групи спецпризначення вертольотами туди не відправляли.

У Міністерстві внутрішніх справ України прокоментували відправку спецпризначенців вертольотами на округи №64 (Коростень, Житомирська область) і №50 (Покровськ, Донецька область).

За словами прес-секретаря МВС Артема Шевченка, групи спецпідрозділу поліції ТОР повинні були забезпечити правопорядок та не допустити правопорушень на проблемних округах.

"Попри те, що в цих округах і ще в двох потенційні проблеми з перерахунком голосів, чи є певне зволікання у встановленні результатів, цими діями поліція показала тим, у кого, можливо, були якісь наміри влаштувати безлади і правопорушення, що цього робити не варто", - сказав Шевченко в ефірі "Громадського".

За його словами, поліція готова рішуче припиняти будь-які можливі правопорушення, пише "Українська правда".

"У нас вистачить сил і засобів, а головне – рішучості та політичної волі – стримати всі можливі правопорушення і довести до логічного завершення ті кримінальні провадження, які вже розпочато", - резюмував він.

Нагадаємо, на окрузі №64 у Житомирській області балотувався депутат від "Народного фронту", фігурант журналістських розслідувань про корупцію в оборонній сфері Сергій Пашинський. Однак він в окрузі показав лише третій результат з рівнем підтримки 18,04% голосів, із результатом у 27,63% голосів переміг самовисуванець Володимир Арешонков.

На окрузі №50 у Донецькій області сталося протистояння на тлі підрахунку голосів і ймовірних фальсифікацій. Боротьба на окрузі розгорталася між проросійськими кандидатами: висуванцем "Опозиційного блоку" Русланом Требушкіним (30,29%) і мером Добропілля Андрієм Аксьоновим (29,97%). За даними ЗМІ, навесні 2014 року Аксьонов відкрито підтримував бойовиків "ДНР" і брав участь в організації псевдореферендума про "незалежність" ОРДО.

Раніше спостерігачі "ОПОРи" знайшли відмінності в протоколах ОВК №50 – голову комісії забрала "швидка", а вночі 22 липня поліція посилила охорону виборчкому. Розпочато досудове розслідування за ч. 3 статті 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права, що вплинуло на результати виборів) КК України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі