У МЗС припускають, що в список підозрюваних у справі MH17 може увійти військово-політичне керівництво РФ

Поділитися
У МЗС припускають, що в список підозрюваних у справі MH17 може увійти військово-політичне керівництво РФ © Уряд Нідерландів
Єнін не виключає, що список підозрюваних буде розширено, і в нього увійдуть не тільки безпосередні виконавці цього злочину.

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін заявив, що в список підозрюваних в судовому процесі у справі про збитий над Донбасом літак рейсу MH17 можуть увійти не тільки безпосередні виконавці цього злочину, але і ті, хто віддавав відповідні злочинні накази, аж до військово-політичного керівництва РФ, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Єніна, міжнародна слідча група, що складається зі слідчих і прокурорів з Голландії, Малайзії, Австралії, Бельгії, України продовжує досудове розслідування.

"Я не виключаю, що список підозрюваних буде розширено, і в нього увійдуть не тільки безпосередні виконавці цього злочину, але і ті, хто віддавали відповідні злочинні накази, аж до військово-політичного керівництва РФ", - сказав він, зазначивши, що справа про збитий "Боїнг" є частиною позову України в Міжнародний суд ООН.

"...процес триває, і це є досить яскравим свідченням невідворотності покарання, справедливості за злочини терористичного характеру", - підкреслив заступник міністра.

На питання про те, чи вірить він у те, що на лаві підсудних у цій справі реально виявиться вище військове керівництво РФ, заступник міністра підкреслив, що Україна дуже ретельно формує свої юридичні позиції, збирає докази, забезпечує комунікацію з міжнародними партнерами і розраховує на об'єктивність, неупередженість як нідерландської судової гілки влади, так і суддів Міжнародного суду ООН.

Нагадаємо, 8 червня в Нідерландах стартував другий блок слухань у справі про катастрофу малазійського "Боїнга" MH17. Очікується, що в рамках чергової сесії, яка триватиме до 3 липня, виступить прокуратура з презентацією кримінального розслідування цього злочину.

За словами заступника генерального прокурора України Гюндуза Мамедова, який очолив Міжнародну слідчу групу від України у справі MH17, прокурори в цей раз зроблять деякі попередні висновки про хід справи, покажуть ряд візуалізацій, роз'яснять деталі розслідування.

Детальніше про перебіг розслідування справи про катастрофу над Донбасом малазійського "Боїнга" читайте в статті Володимира Кравченка "Заради справедливості" для ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі