У МЗС розповіли, хто розслідуватиме авіатрощу літака МАУ

Поділитися
У МЗС розповіли, хто розслідуватиме авіатрощу літака МАУ Україна заявила про свій намір приєднатися до роботи комісії з розслідування авіатрощі літака поблизу Тегерану
У МЗС заявили, що Іран повинен створити комісію з розслідування авіакатастрофи.

Іран повинен створити комісію з розслідування авіатрощі літака МАУ, яка сталася поблизу Тегерана 8 січня. Про це повідомив політичний директор МЗС України Олексій Макєєв у Facebook.

За його словами, згідно з міжнародним правом, Іран як країна, в якій стався трагічний інцидент, повинен створити незалежну комісію з розслідування авіакатастрофи.

"Розслідування авіакатастроф - це справа фахівців... Вони регламентуються міжнародним правом, зокрема додатком 13 до Чиказької конвенції про міжнародну цивільну авіацію 1944 року. І відбувається у співпраці з багатьма державами. Головним у розслідуванні виступає держава, у якій сталася трагедія. Саме вона утворює незалежну комісію з розслідування. Вона також повинна оперативно повідомити про катастрофу державу, де зареєстровано авіасудно, державу-оператора (в обох останніх випадках це - Україна), державу, де повітряне судно було спроектовано/виготовлено, а також ІКАО (Міжнародна організація цивільної авіації - ред.)", - зазначив Макєєв.

Політичний директор МЗС нагадав, що Україна заявила про свій намір приєднатися до роботи комісії з розслідування.

"Це було підкреслено, зокрема, під час сьогоднішньої телефонної розмови міністра закордонних справ України з міністром закордонних справ Ірану. Україна зацікавлена в розслідуванні причин цієї жахливої катастрофи. І буде робити все необхідне з цією метою", - резюмував Макєєв.

У свою чергу глава іранської організації цивільної авіації Алі Абедзаде заявив про те, що експерти з України можуть бути присутніми під час процедури розкриття "чорних ящиків". "Причина аварії не буде розкрита і оголошена, поки не буде проаналізований "чорний ящик", - сказав Абедзаде.

Він також підкреслив, що далі чорні ящики будуть передані іранській авіакомпанії, і їх розгляне комітет з кризового менеджменту авіакомпанії.

Як відомо, зранку 8 січня в Ірані невдовзі після зльоту впав літак "Міжнародних українських авіаліній" ("МАУ"). В результаті авіакатастрофи загинули 177 осіб (168 пасажирів і дев'ять членів екіпажу), у тому числі 11 українців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі