У НАБУ повідомили про розслідування понад 20 справ проти "Укрзалізниці"

Поділитися
У НАБУ повідомили про розслідування понад 20 справ проти "Укрзалізниці" © УНІАН
За словами детективів, у деяких справах фігурують народні депутати і позаштатний радник експрезидента України.

Національне антикорупційне бюро розслідує 21 кримінальну справу за фактами можливої корупції, пов'язаної з діяльністю "Укрзалізниці", повідомили детективи НАБУ під час онлайн-дискусії "Корупція на "Укрзалізниці": що відбувається і як це зупинити". Орієнтовно загальна сума збитків становить 1,1 млрд грн.

"На сьогодні ми розслідуємо 21 кримінальне провадження в активній стадії досудового розслідування за фактами злочинів, пов'язаних з діяльністю "Укрзалізниці", 15 осіб повідомлено про підозру", - повідомив детектив НАБУ Денис Гюльмагомедов.

Він додав, що серед справ, підготовлених для відправки в суд, є ті, що стосуються двох народних депутатів. За словами детектива, вони були бенефіціарами корупційних злочинів в "Укрзалізниці". Також серед зазначених справ, є ті, в яких фігурують позаштатний радник експрезидента України, посадові особи "Укрзалізниці" і представники комерційних структур. Гюльмагомедов також повідомив, що серед проваджень його відділу, половина - це справи "Укрзалізниці".

За даними НАБУ, орієнтовний розмір збитків, завданий держпідприємству, становить 1,1 млрд грн. В антикорупційному бюро зазначили, що основні правопорушення пов'язані зі зловживаннями під час публічних закупівель, обслуговуванням боргових зобов'язань, здійсненням страхової діяльності, а також при наданні пільг на тарифи щодо вантажних перевезень.

Читайте також: Лещенко розповів, як потрапив у наглядову раду "Укрзалізниці" і про свою зарплату у 322 тисячі

На початку травня Державна аудиторська служба повідомила про те, що в діяльності "Укрзалізниці" виявили порушення під час проведення публічних закупівель. Сума збитків склала на 8,9 млрд грн.

Незадовго до цього, повідомлялося, що в Дніпропетровській області СБУ викрила розкрадання понад 2 мільйонів гривень під час тендерних закупівель запасних частин для рухомого складу "Укрзалізниці".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі