У Нових Санжарах під час протестів постраждали дев'ять осіб — МВС

Поділитися
У Нових Санжарах під час протестів постраждали дев'ять осіб — МВС Українці влаштували своїм співвітчизникам "гарячий" прийом
Мешканці Нових Санжар закидали автобус з евакуйованими і поліцейських камінням.

Під час протестів у Нових Санжарах постраждали дев'ять співробітників Національної поліції і один цивільний. Про це повідомляє прес-служба поліції Полтавської області.

Повідомляється, що під час прибуття колони автобусів з українцями, які прилетіли з Китаю, місцеві жителі почали закидати їх і поліцейських камінням. Один чоловік намагався автомобілем здійснити наїзд на правоохоронців. У результаті бійок за медичною допомогою звернулися дев'ять поліцейських і одна цивільна особа.

В поліції прогнозують, що після акції протесту в Нових Санжарах буде кілька затриманих осіб. Про це повідомив спікер Нацполіції Полтавській області Юрій Сулаєв.

Поліція за день також зафіксувала два повідомлення стосовно мітингувальників, які отримали травми під час зіткнень. При цьому, учасники акції протесту відмовилися від допомоги в госпіталі.

За його словами, автобуси з українцями, які прилетіли з Китаю вже заїхали на базу відпочинку.

"Зараз автобуси з українцями, які прилетіли з Китаю вже заїхали на базу відпочинку... Були розбиті вікна і двері в автобусах, де перебували наші громадяни", - заявив Сулаєв.

За даним фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 294 (Масові заворушення) і ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Читайте також: У МОЗ оцінили прийом евакуйованих з Уханя в Україні та інших країнах

Як повідомлялося, ряд областей України охопила хвиля протестів проти розміщення на карантин евакуйованих з Китаю українців. Жителі Полтавської та Тернопільської областей бояться, що співвітчизники, які прибули з провінції Хубей, привезуть з епіцентру спалаху нового коронавірусу смертельний Covid-2019.

З Уханя евакуювали 45 українців і 27 іноземних громадян. Трьом громадянам і дівчині з собачкою відмовили в евакуації.

Про те, як Україна зустрічала евакуйованих з Уханя читайте в статті Тетяни Сіліної "Український сором". Всі статті автора читайте на сайті ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі