У НСЖУ розкритикували вимогу Зеленського щодо розробки "стандарту новин"

Поділитися
У НСЖУ розкритикували вимогу Зеленського щодо розробки "стандарту новин" Томіленко обурений ініціативою Зеленського
Чинне законодавство дає правоохоронним органам, спецслужбам та регуляторам достатньо повноважень для боротьби з недостовірною інформацією і масштабними маніпуляціями.

Намір влади впровадити кримінальну відповідальність для ЗМІ за поширення "недостовірної інформації" насправді спрямований на залякування мас-медіа кримінальщиною чи податковими перевірками – і це зовсім не те, чого чекають від влади журналісти і медіа, написав голова НСЖУ Сергій Томіленко у своєму Facebook.

"Захист прав журналістів (реальна боротьба із беззаконністю) і захист робочих місць (економічні стимули для розвитку українських ЗМІ). Ось очевидні пріоритети інформаційної політики нового уряду, а не кримінальну відповідальність для медійників", – зазначив він.

Томіленко додав, що нині чинне законодавство дає численним правоохоронних органів, спецслужб і регуляторам достатньо повноважень для боротьби з недостовірною інформацією і масштабними маніпуляціями.

"Але очевидна неефективність такої боротьби – це питання до компетентності чиновників і співробітників спецслужб, але це не питання кримінальної відповідальності журналістів і медіа", – додав він.

Нагадаємо, 9 листопада президент України Володимир Зеленський розпорядився розробити законопроект щодо врегулювання роботи медіа в Україні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі