У НСЖУ заявили про неприпустимість політичної нейтралізації телеканалу "112 Україна"

Поділитися
У НСЖУ заявили про неприпустимість політичної нейтралізації телеканалу "112 Україна" Арешт телеканалу може стати зайвою мірою, впевнені в НСЖУ © 112 Україна
Голова НСЖУ зазначає, що команді Зеленського варто надати громадськості звіт, який свідчить про те, що жодних подібних дій з боку влади не ведеться.

Національний союз журналістів України у світлі інформації щодо спроби глави Офісу президента України Андрія Богдана заволодіти телеканалом "112 Україна" вважає можливий арешт телеканалу і його передачу під державне управління до закінчення можливих судових процесів занадто надмірним та руйнівним заходом, заявив голова НСЖУ Сергій Томіленко Facebook.

Такі заходи, зазначив Томіленко, можуть свідчити про грубий владний тиск на медіа. В ситуації, яка зараз склалася, команді президента Володимира Зеленського варто надати громадськості звіт про те, що вона не займається політичною нейтралізацією телеканалу.

"Звичайно, у правоохоронних органів є право розслідувати законність господарських операцій, зміни власності медіа тощо. Але при цьому і у телеканалу є право захищатися, залучати своїх юристів, нарешті йти до відкритого суду", – написав Томіленко.

Крім того, додав Томіленко, практика передачі медіа Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів(АРМА) може у підсумку призвести до застосування грубої сили, фізичної агресії до співробітників ЗМІ, а також знищення техніки, що належить телеканалу.

Нагадаємо, 20 серпня з'явилася інформація, що голова Офісу президента України Андрій Богдан намагається отримати контроль над телеканалом "112 Україна". Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за заявою екс-власника каналу Андрія Подщипкова.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі