У Прикарпаття направили перший вертоліт з трьома тоннами гуманітарної допомоги

Поділитися
У Прикарпаття направили перший вертоліт з трьома тоннами гуманітарної допомоги © kmu.gov.ua
В гірських районах затопило дороги, люди повністю відрізані від цивілізації.

В Івано-Франківську область направили вертоліт з трьома тоннами гуманітарного вантажу. З-за складних погодних умов видимість в регіоні дуже обмежена, повідомляє правитеьственный портал.

"Видимість дуже обмежена, тому поки дуже обережно наші пілоти вертольотами доставляють вантажі туди, куди зараз це дозволяють погодні умови. Перший вертоліт, який несе майже 3 тонни гуманітарного вантажу, вже в дорозі і виконує свою місію", - розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами найбільш складна ситуація спостерігається в гірських районах. Там найбільше постраждали дороги і мости. Частина доріг повністю затоплена, в результаті чого люди опинилися відрізані від цивілізації.

"Вода, хліб, продукти харчування, медикаменти – це основні речі, які ми сьогодні вже відправили вертольотом у Верховинський район", - додав Шмигаль.

Прем'єр підкреслив, що в першу чергу зараз потрібно рятувати життя та здоров'я людей, евакуювати в лікарні громадян, які опинилися на затоплених територіях.

Також він повідомив, що сьогодні о 14:00 буде проведено засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де буде розглянуто питання про виділення коштів для подолання наслідків стихії.

За інформацією ДСНС, в результаті стихійного лиха в Івано-Франківській області підтопленими виявилися більше 200 населених пунктів. До 29 населених пунктів немає під'їзду.

У цілому в Івано-Франківській області зруйновано 110 км автодоріг, 1 850 м берегоукріплень та 90 мостів. В Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях пошкоджено 429,7 км автодоріг і 130 мостів. Порушено транспортне сполучення з 34 населеними пунктами.

В Івано-Франківській області загинули три людини від стихії. Один – пропав без вісті.

За станом на ранок середи в результаті ускладнення погодних умов знеструмлено 120 населених пунктів у шести областях західної України..

Читайте також: Відчуття апокаліпсису: Наслідки пожежі в зоні відчуження зняли з допомогою дрона

Через потужний паводок в Івано-Франківскій области десятки населених пунктів, а разом з ними і курорт Буковель, опинилися під водою. Рятувальники попереджають про нові паводки під Чернівцями на річці Прут. У регіоні оголошено штормове попередження.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі