У РНБО розповіли про можливість силового звільнення окупованого Донбасу

Поділитися
У РНБО розповіли про можливість силового звільнення окупованого Донбасу
Сергій Кривонос вважає, що ЗСУ мають бути готовими до силового звільнення окупованих територій.

Заступник секретаря Ради нацбезпеки та оборони Сергій Кривонос вважає, що Збройні сили України мають бути готовими до силового звільнення окупованих територій Донбасу, про що він повідомив в інтерв'ю "Донбас.Реалії". Кривонос розповів про комплекс заходів, які необхідно здійснити, перш ніж ухвалювати відповідне рішення.

"Все залежить від того, наскільки ми підготуємо свої Збройні сили. А ми повинні бути готові до цього і займаємося відпрацюванням зі звільнення нашої, підкреслюю, нашої землі. Ми не захоплюємо чужі землі, ми звільнюємо свої землі", - заявив Кривонос.

Однак, за його словами, саме від роботи політиків на рівні підтримки інших держав залежить, чи можливе силове звільнення окупованих територій. При цьому Кривонос зазначив, що є комплекс заходів, які необхідно провести перед тим, як ухвалювати відповідне рішення.

"Перше – це продовження політичного руху на продовження і посилення санкцій щодо Російської Федерації. Друге – створення надійної системи територіальної оборони. Третє – посилення нашої армії та здатності її вести активні наступальні дії", - пояснив Кривонос.

За його словами, такий варіант можливий, якщо Росія не підтримуватиме бойовиків незаконних збройних формувань "ДНР" і "ЛНР".

"Це цілий комплекс, і в тому числі міжнародна підтримка повинна до цього йти. І це треба готувати і до цього треба готуватися самим. Це не за місяць-два проводиться, але це можливо", - додав Кривонос.

Раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив про те, що після деокупації Донбасу країна-агресор, повинна буде виплатити Україні істотні репарації, оскільки без цього не можна говорити про відновлення регіону. Однак, за його словами, про витрати на майбутнє відновлення деокупованої території складно говорити, оскільки до неї немає доступу – а перед розробкою плану відновлення потрібно провести ревізію та аудит.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі