У СБУ озвучили версії мотивів вбивства ватажка "ДНР" Захарченка

Поділитися
У СБУ озвучили версії мотивів вбивства ватажка "ДНР" Захарченка У Грицака розповіли, кому заважав Захарченко © business.ua
Захарченко міг стати жертвою розборок між злочинними угрупованнями і російськими спецслужбами.

У Службі безпеки України вважають, що ватажок терористичного угруповання "ДНР" Олександр Захарченко був убитий або в результаті кримінальних розборок, або був ліквідований російськими спецслужбами.

"За нашими даними, за тим вибухом стоять бойовики або російські спецслужби", - заявив керівник апарату голови СБУ Ігор Гуськов в ефірі телеканалу "112. Україна" увечері в п'ятницю, 31 серпня.

За словами Гуськова, Захарченко міг стати жертвою розборок між злочинними угрупованнями через конфлікт за активи, "віджаті" за час російської окупації ОРДО. При цьому в СБУ допускають, що ватажка "ДНР" могли ліквідувати російські спецслужби.

"Ми не виключаємо і спроби російських спецслужб також усунути одіозну фігуру, яка, у нас є інформація, заважала росіянам і на сьогодні стала зайвою", - пояснив Гуськов.

Офіційний представник СБУ Олену Гітлянська назвала усунення Захарченко результатом конфлікту між угрупованнями бойовиків і російськими спецслужбами, які їх контролюють.

"У СБУ вважають це наслідком міжусобних воєн, які давно ведуться між терористами, в тому числі, з їх російськими кураторами", - сказала в Гітлянська в коментарі інформагентству "Інтерфакс-Україна".

Народний депутат від "Народного фронту" і член колегії Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко висловив таке ж припущення.

"Виключати, що Захарченко ліквідували його товариші по терористичній діяльності, які не поділилили якусь сферу кримінального бізнесу, теж не можна", - написав політик на своїй сторінці в Facebook.

Увечері в п'ятницю, 31 серпня, російські ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомили про ліквідацію ватажка терористичного угруповання "ДНР" Олександра Захарченка. За їх даними, терорист отримав смертельні поранення під час вибуху в кафе "Сепар" на бульварі Пушкіна в окупованому Донецьку. Повідомлялося, що поранення отримали двоє охоронців Захарченко, а сам ватажок бойовиків помер в лікарні від отриманих поранень.

Незабаром бойовики "ДНР" повідомили про затриманні групи "українських диверсантів", нібито причетних до організації вибуху.

У СБУ підтвердили смерть Захарченка і спростували інформацію про затримання українських диверсантів. Спостерігачі ОБСЄ чули вибух у центрі Донецька. Однак достовірної інформації про загиблих і постраждалих у СММ не мають.

У МЗС РФ очікувано звинуватили Київ в усуненні Захарченка, а Слідчий комітет РФ відркрив кримінальну справу за статтею "акт міжнародного тероризму".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі